NWC komt net tekort tegen zakelijk Marvilde

NWC beet zich op zondag 29 oktober stuk op een geroutineerd Marvilde. Op eigen veld kwamen de oranjehemden vlak voor rust op achterstand en de Veldhovense bezoekers trokken de 0-1 over de streep.

Door de nipte verliespartij blijft NWC onderin bungelen, maar wel in de wetenschap dat men een aantal sterke opponenten heeft gehad die nu in de top van het klassement acteren. De onderlinge verschillen in deze tweede klasse F lijken echter klein.

Ook vanmiddag had NWC de defensieve organisatie weer goed op orde. De Astenaren gaven weinig weg, maar konden in offensief opzicht ook niet veel potten breken. Aan Veldhovense zijde stond de achterhoede namelijk ook solide. Beide ploegen toonden ieder één wapenfeit, maar doeltreffend waren de pogingen van Merijn van Brussel (NWC) en Danny Das (Marvilde) niet. Toen de eerste helft leek te gaan eindigen in 0-0, sloeg Marvilde op slag van rust uit het niets toe. Van dichtbij was het spits Max van de Gevel die goalie Stefan Vaas passeerde (0-1) en daarmee zijn team op voorsprong wist te brengen. Het eerste bedrijf was vrij gezapig, onder meer omdat aan beide kanten veel balverlies werd geleden waardoor geolied aanvalsspel niet van de grond kon komen.

Na de thee ging NWC op jacht naar de gelijkmaker en nam de thuisclub gaandeweg wat meer risico om aanvallend een vuist te maken. Marvilde had halverwege de tweede helft enkele grote kansen, maar liet die onbenut. Na een typische scrimmage voor het NWC-doel kwamen de gastheren goed weg en was de opluchting voelbaar toen Stijn Louwers uiteindelijk hard over de goal poeierde. In de counter was Marvilde telkens zeer gevaarlijk, al bleef de spanning in de wedstrijd omdat ook middenvelder Das in kansrijke positie naast schoot. NWC ging wat opportunistischer spelen en koos voor de lange bal, met captain Tom van Bussel als extra spits. Tom Peters, die de geblesseerd geraakte Ruud Leenen afloste, had de beste mogelijkheid. De sterk spelende Mark Bosch lanceerde hem uitstekend, maar Peters’ inzet werd met de voet gekeerd door Marvilde-keeper Jeroen Keeris. NWC had nog wel het geloof en bleef vechten voor een punt, maar beet zich stuk op de defensief sterke Veldhovense formatie. Ook vandaag heeft het elftal van Roel Nabuurs alles gegeven, maar het leverde niets op. Zondag gaat NWC op bezoek bij nummer tien FC Eindhoven AV, dat momenteel een puntje meer in bezit heeft dan de oranjehemden.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen (57’ Tom Peters), Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Mark Bosch, Menno Janssen (89’ Tijs van Tilburg), Timo Janssen, Douwe Hurkmans (68’ Tim van Stiphout), Roel Jansen, Teun van Erp en Merijn van Brussel.


Trefwoorden: marvilde nwc
Geplaatst

maandag 30 oktober 2017 | 07.53 uur

Laatst gewijzigd

zondag 17 december 2017 | 16.42 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub