SIRIS.nl

SV Someren ontvangt aartsrivaal EFC

Op zondag 29 oktober zondag speelde SV Someren haar beste wedstrijd van dit seizoen.

Nummer twee Rood Wit Veldhoven werd overtuigend met 1-4 verslagen. De eerste periodetitel komt met nog twee wedstrijden te gaan in zicht. SV Someren heeft daarvoor de beste papieren, maar Marvilde (Veldhoven) en het Eerselse EFC zijn ook nog serieuze kanshebbers.

Marvilde is over twee weken de tegenstander van Someren, maar zondag 5 november komt eerst EFC op bezoek. Het team van trainer Ronald Tielemans kent SV Someren inmiddels als zijn broekzak en voor de technische staf van Someren heeft EFC ook niet veel geheimen meer.

Beide teams troffen elkaar de afgelopen jaren regelmatig in belangrijke wedstrijden. In het seizoen 2015-2016 werd EFC in de finale van de nacompetitie verslagen, waardoor Someren promoveerde naar de eerste klasse. Vorig seizoen won EFC de onderlinge confrontatie in de nacompetitie, met als gevolg dat de blauwwitten degradeerden. De oefenwedstrijd, die beide teams in de voorbereiding op dit seizoen speelden, eindigde in een 2-2 gelijkspel. Kortom: beide teams zijn aan elkaar gewaagd. De vorm van de dag, de inzet van de spelers en de gehanteerde tactiek zullen het verschil gaan maken.

EFC overklaste vorige week tegenstander Blerick met een klinkende thuisoverwinning, 8-1. Op sportpark De Potacker kan EFC bij winst op gelijke hoogte komen met de koploper. Als de thuisclub wint, komt EFC op zes punten achterstand en is de periodetitel uit beeld. Het wordt hoe dan ook een spannende wedstrijd, die Someren niet mag verliezen. Coach Jurgen de Haan zal nog even moeten nadenken over zijn opstelling, want Koen de Louw en Salim Zeroual liepen in de vorige wedstrijd serieuze blessures op. Het lijkt uitgesloten dat beide spelers tegen EFC van de partij zullen zijn. De thuisclub kan wel rekenen op de steun van veel supporters die het team zullen ondersteunen. Als Someren wint en Marvilde laat punten liggen tegen RPC dan kan de periodetitel zondag al gevierd worden.