Someren/NWC VR1 gaan strijdend ten onder in het Limburgse Amstenrade

Voorafgaande aan de competitie werden Someren/NWC en Amstenrade gebombardeerd als de grote titelkandidaten in de eerste klasse D.

Het zijn inderdaad twee sterke teams, alleen ieder met een eigen spelopvatting. De jonkies van Someren/ NWC, die het vooral van het voetbal moeten hebben; en de meer ervaren Limburgse dames die een fel en fysiek sterk elftal hebben.

Dit merkten de gasten op zondag 29 oktober vooral in de beginfase. Amstenrade liet met een aantal harde overtredingen zien dat zij er alles aan wilde gaan doen om de punten op het eigen sportpark te houden.

Na ongeveer tien minuten kregen de meiden van Someren/NWC dit onder controle. De gasten moesten mee in het fysieke spel van de thuisploeg. Duels werden wel gewonnen, maar hierdoor vergaten ze voetballen. Verkeerde keuzes werden gemaakt, waardoor de score in het eerste deel van de wedstrijd nog niet geopend werd. Het duurde tot de 60e minuut, voordat er eindelijk een doelpunt viel. Na een vrije trap van Maxime Scheepers, die van grote afstand op de paal belandde, was het Janou Berckmans die er als de kippen bij was om de bal, die terug het veld in kwam, binnen te tikken, 0-1.

Een verdiende voorsprong omdat Someren/NWC het betere van het spel hadden. De wedstrijd leek nu pas echt los te branden. De thuisploeg koos vol voor de aanval. Vijf minuten na de openingstreffer wist Amstenrade alweer langszij te komen. Iets wat gelukkig en met wat hulp van een niet al te beste Limburgse scheidsrechter. Leidsman Colen zag tot grote verbazing van het Someren-kamp de bal op de hand van Karlijn Kuijpers belanden, waar de bal toch echt op de borst kwam. Een vrije trap recht voor het doel van Iris van Stiphout op ongeveer 17 meter. Het kon bijna niet mooier voor de thuisploeg en ze lieten deze kans ook niet onbenut. De bal werd hoog in het doel binnengeschoten en zo werd de stand rechtgetrokken.

Waar de dames van beide ploegen er binnen de lijnen alles aan deden om de wedstrijd naar zich toe trekken, sloeg langs de lijn het enthousiasme van de coach van Amstenrade volledig om naar zeer onsportief gedrag. Vragen om kaarten, scheidrechter met naam noemen en zelfs bij een ingooi van Someren/NWC de bal uit de hand van een speelster slaan. Zo probeerde de staf langs de lijn de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tot grote ergernis van ook de eigen speelsters.

Gelukkig wisten deze meiden zich te beheersen, maar de strijd ging aan beide kanten door. In de 75e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd de zestien meter ingegooid. Keepster Iris van Stiphout dacht de bal makkelijk te kunnen pakken. Maar een oplettende speelster van Amstenrade ging met haar het duel aan en wist de bal binnen te schieten, nadat ze vol in aanraking met de keepster kwam.

Wederom een discutabel moment, omdat in de eerste helft (terecht) Someren terug werd gefloten, nadat een van speelsters van Someren/NWC in aanraking met de keepster van Amstenrade kwam.

Helaas, maar volledig verwacht, op dat moment liet de scheidsrechter de keepster nu liggen en keurde de goal goed, 2-1. Na deze goal werd het slot bij de Limburgse ploeg er opgegooid. Aanvalster Shirley Kocacinar werd achterin gezet om haar verdediging te ondersteunen. Someren ging daarentegen vol op de aanval. Helaas, verder dan een aantal speldenprikjes kwam dit niet. Het was zelfs de thuisploeg die in de 80e minuut de wedstrijd op slot wist te gooien. Een afstandsschot van zeker 25 meter viel zomaar binnen. De bal butste net vervelend voor Iris van Stiphout, waardoor de bal onhoudbaar was, 3-1.

Gezien het spel een geflatteerde uitslag. Minimaal een punt was verdiend geweest. Someren/NWC mist hierdoor de aansluiting bij de bovenste ploegen in de beginfase.

Op zondag 5 november is er een wedstrijd op De Potacker. Dan komt hekkensluiter Baronie op bezoek. De aftrap van deze wedstrijd is om 12.00 uur.

Verslag: Ivo Veltrop, trainer.