Aanvallend onmachtig NWC verliest ook van FC Eindhoven AV

In het Jan Louwers Stadion in Eindhoven slikte NWC op zondag 5 november opnieuw een kleine nederlaag.

De Astenaren kwamen niet tot scoren en dat brak het elftal van Roel Nabuurs weer op. FC Eindhoven AV won verdiend met 1-0.

In de eerste helft probeerden beide teams verzorgd voetbal te spelen. Zowel FC Eindhoven als NWC kregen kansen, waarvan de Astense mogelijkheid voor Merijn van Brussel was. Zijn poging werd gekeerd door de Eindhovense doelman Cas Peters. Aan de overkant kwam Samir Belhadj een teenlengte tekort om een voorzet vanaf links binnen te tikken. Na een klein half uur greep Eindhoven de voorsprong via de boomlange centrumverdediger Mick Schoonheijm, die een corner in de verre hoek kopte achter de volkomen kansloze Stefan Vaas: 1-0.

NWC had het moeilijk en kon van geluk spreken dat Eindhoven de score niet uitbreidde voordat scheidsrechter Van der Heijden, die vooral kaarten trok vanwege tijdrekken en ook nog eens technische stafleden van beide ploegen wegstuurde wegens aanhoudend commentaar, het rustsignaal gaf. Onder meer captain Bas de Haas had de pech dat zijn vrije trap op de paal belandde. Overigens moest middenvelder Mark Bosch ogenschijnlijk geblesseerd het veld ruimen voor debutant Jowie van Heugten, die zeer verdienstelijk inviel.

Na de pauze startte NWC wel wat feller, maar op andere gebieden schoten de oranjehemden juist weer tekort. Simpele ballen gingen verkeerd, er werd veel te veel balverlies geleden en creativiteit was niet voorhanden om aanvallend een vuist te kunnen maken.

Enkele keren verscheen NWC wel degelijk gevaarlijk voor het Eindhovense doel, maar de kansen werden in de kiem gesmoord omdat de gastheren adequaat verdedigden. Omdat NWC meer risico’s ging nemen ontstond er ruimte voor Eindhoven, dat slecht omsprong met de mogelijkheden. NWC-goalie Vaas keepte sterk en zorgde er meerdere keren voor dat de Astenaren in de wedstrijd bleven.

NWC kwam er echter niet doorheen en eigenlijk zat een punt er simpelweg niet in. Het gebrek aan stootkracht en overtuiging speelde NWC ook vandaag weer parten en dat probleem moet snel worden opgelost, wil de formatie van Nabuurs niet verder zakken op de ranglijst.

NWC staat twaalfde, maar heeft slechts twee punten meer dan hekkensluiter Blerick. Alleen de nummer veertien degradeert, de twee clubs daarboven spelen play-offs. Zondag 12 november wordt de tweede ronde van de beker gespeeld, dan ontvangt NWC eersteklasser Susteren op sportpark ’t Root.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Menno Janssen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch, Roel Jansen, Timo Janssen, Mark Bosch (17’ Jowie van Heugten), Douwe Hurkmans (78’ Tom Peters), Merijn van Brussel (86’ Tijs van Tilburg), Jeroen van Deursen en Teun van Erp.


Trefwoorden: fc eindhoven nwc mick schoonheijm
Geplaatst

zondag 05 november 2017 | 18.36 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 november 2017 | 19.49 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub