SIRIS.nl

Koninklijke onderscheiding voor Francien Boots-Maas

Francien Boots-Maas (68) uit Someren heeft op dinsdag 7 november de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen.

Burgemeester Alfred Veltman speldde Francien de versierselen op vlak voor de receptie van de zestigjarige KBO Someren in De Ruchte. Francien is de voorzitter van de KBO Someren.

Francien zet zich op vele terreinen in voor de Somerense gemeenschap, met name op het gebied van zorg en welzijn.

Een opsomming van haar verdiensten:

Sinds 2006: actief lid en bestuurslid van KBO-afdeling Someren-Dorp. Francien Boots zet zich al ruim tien jaar vol overgave in voor de KBO Someren-Dorp en voor de ouderen van Someren. Sinds enkele jaren is zij zeer gewaardeerd voorzitter en een visitekaartje voor deze KBO-afdeling. Ook is zij lid van de Activiteitencommissie.

Sinds 2002: vrijwilliger bij Nationale Vereniging De Zonnebloem. In de beginjaren was Francien als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten en uitstapjes. In 2006 is zij toegetreden tot het bestuur in de functie Contactpersoon bezoekwerk.

Sinds 2000: vrijwilliger bij de stichting Ziekentriduüm Someren. Al vele jaren helpt Francien Boots als vrijwilliger tijdens het jaarlijks Ziekentriduüm, o.a. als gastvrouw en medewerkster huishoudelijke dienst.

In het verleden was Francien actief bij de EHBO-afdeling Someren en bij de Stichting Oranjecomité Someren-Dorp.