D66-symposium 'Gezonde lucht: realiteit of fictie?'

Op zaterdagmiddag 11 november houden de D66-afdelingen Helmond, Asten en Gemert-Bakel een bovenregionaal symposium over luchtkwaliteit en gezondheid.

Het doel van dit symposium is bewustwording: helderheid verkrijgen over wat er nodig is om meer duidelijkheid te krijgen over het verband tussen luchtkwaliteit en gezondheid en kijken wat de lokale overheid kan (moet) doen op dit gebied.

Na een inleiding door het Longfonds zullen huisartsen de lokale situatie schetsen en een indruk geven van wat zij in hun praktijk tegen komen. Vervolgens wordt ingegaan op de taken voor de lokale overheid en het Helmonds bedrijf Fier (Automotive Campus) zal een aantal voorbeelden geven van maatregelen die gemeenten kunnen of moeten nemen ter vermindering van luchtvervuiling.

In november 2016 is een motie van Stientje van Veldhoven (D66) aangenomen ter ondersteuning van het Nationaal Luchtplan van het Longfonds. Tweede Kamerlid Jessica van Eijs zal de stand van zaken en de gevolgen van het regeerakkoord voor het onderwerp luchtkwaliteit verder uitdiepen.

Het symposium is politiek neutraal en wordt ondersteund door andere politieke partijen.

Tijd en plaats: 13.00 tot 17.00 uur in het Annatheater, Floreffestraat 21a in Helmond (twee minuten lopen van station Helmond).

Meer info en/of aanmelding: e-mail gezondelucht.realiteit.fictie@gmail.com.

 


Trefwoorden: longfonds nationaal luchtplan d66 symposium jessica van eijs
Geplaatst

dinsdag 07 november 2017 | 15.35 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 07 november 2017 | 15.01 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub