SIRIS.nl

Someren/NWC pakt drie punten tegen DSE

Op zondag 19 november stond er voor de vrouwen van ST Someren/NWC de thuiswedstrijd tegen DSE uit Etten-Leur op het programma.

DSE is op dit moment de nummer 2 van de competitie en heeft na zes wedstrijden een doelsaldo van 27 goals voor en maar 3 tegen.

Dat het dus een lastige wedstrijd zou gaan worden was wel duidelijk voor de thuisploeg, die zelf als derde in de ranglijst staat.

De gasten waren vol vertrouwen. Tot nu toe werd alleen de uitwedstrijd in Geffen tegen Nooit Gedacht verloren.

Het was in het eerste deel vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van ST Someren/NWC. Maar verder dan de verdediging kwamen de gasten niet vaak. Deze stond namelijk als een huis. Het moest komen van afstandsschoten of standaardsituaties. Maar met deze ballen bleek de keepster van de thuisploeg, Iris van Stiphout, meerdere malen een echte sta-in-de weg voor DSE.

In de 30e minuut kreeg Someren een vrije trap, nadat Lotte van Mourik met een harde bodycheck tegen de vlakte werd gewerkt. Het was Sanne van Diepen die achter de bal ging staan en deze op prachtige manier binnen wist te krullen (1-0).

Nog voor rust was het spelbeeld veranderd. De formatie van trainer Ivo Veltrop was toen de betere ploeg. Zo kreeg het enkele goede kansen om de score te verdubbelen. Toch werd er gerust met een 1-0 tussenstand.

Voor de tweede helft waren de Somerense-Astense vrouwen voorbereid op een stormram van de tegenstander. Deze bleef uit, want de thuisploeg pakte DSE vanaf het fluitsignaal gelijk weer bij de strot. Voor iedere bal werd gevochten.

In de 88e minuut viel de 2-0. Invalster Janou Berckmans ging vol door op de verdediging van DSE, waardoor Lotte van Mourik de bal kon oppikken. De keepster uit Etten-Leur was ver uit haar doel en zo’n kans laat de topscorer van de eerste klasse D niet onbenut. Met alweer haar tiende goal van de competitie uit zeven wedstrijden liet van Mourik met een schitterende boogbal de keepster kansloos. Dit was uiteindelijk ook de eindstand.

Volgende week speelt Someren/NWC de uitwedstrijd tegen Bekkerveld.