SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv met ereburger burgemeester Veltman

SIRIS-tv zendt op zaterdag 25 en zondag 26 november het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Burgemeester Veltman ereburger van de gemeente Someren:

Per 1 december legt Alfred Veltman na bijna 18 jaar zijn functie als burgemeester van de gemeente Someren neer in verband met zijn pensioen. Voor deze verdiensten ontving hij op donderdag 23 november tijdens zijn afscheidsfeest in De Ruchte in Someren de gemeentelijke legpenning in goud. Guido Schoolmeesters, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, reikte de Erepenning van de gemeente Someren met oorkonde uit aan de burgemeester. Na deze uitreiking speelde trompettist Koen Wijnen een nummer van Kyteman. Burgemeester Veltman en zijn vrouw raakten behoorlijk geëmotioneerd bij het horen van dit nummer. Bart Loomans filmde een soort van 'Maxima en de bandoleon van Carel Kraayenhof'-moment. 

Laatste werkdag burgemeester Veltman:

Woensdag 22 november was de laatste officiële werkdag voor burgemeester Alfred Veltman. Het werd een bijzondere dag.

Opening Florapark:

Vrijdag 17 november was de Dag van de Ondernemer. Het gemeentebestuur van Asten wilde deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op die dag werd bedrijventerrein Florapark in Asten officieel in gebruik genomen. Wethouder Jac van Bussel verrichtte de openingshandeling.

 

Nieuwe volière in hertenkamp Slievenpark:

Op vrijdag 17 november werd de nieuwe volière op het hertenkamp in het Slievenpark in Someren geopend door wethouder Leon van de Moosdijk. Dat gebeurde in het bijzijn van het bestuur van Stichting Vrienden Hertenkamp en andere genodigden.

12e VerwenEvent in Recreatiepark Prinsenmeer:

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 november hield de Stichting Verwenevent voor de 12e keer het verwenweekend op Recreatiepark Prinsenmeer in Ommel. Organisator Theo van Mullekom vertelt over dit event.

Het programma deel 2:

Rob Scheepers over Alfred en Wilma Veltman:

Cabaretier en tonpraoter Rob Scheepers (Sterksel) sprak op donderdagavond 23 november burgemeester Alfred Veltman en zijn echtgenote Wilma toe tijdens de afscheidsreceptie van de burgemeester in De Ruchte in Someren.

Asten Nu - Fietsverlichtingsactie VVN en NWC:

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten aandacht voor de fietsverlichtingsactie van NWC en VVN. Veilig Verkeer Nederland-afdeling Asten-Heusden-Ommel en voetbalvereniging NWC hielden op maandag 13 november een fietsverlichtingsactie. Wethouder Theo Martens, Maarten van den Boomen van Veilig Verkeer Nederland en Bas Adriaans, jeugdvoorzitter van NWC, vertellen het een en ander over de actie.

Verse melk uit de tap:

Bij Supermarkt Jumbo Welten in Someren kun je voortaan zelf verse melk tappen uit de melkautomaat. De melk is afkomstig van de melkkoeien van Mark en Moniek Coolen uit Mierlo. 

OVS-ontbijt Eindejaaractie 2017:

Op donderdag 16 november ging in In d’n Herberg in Someren de eindejaarsactie van de Ondernemersvereniging Someren van start met een gezamenlijk ontbijt. Daar moesten ze wel vroeg voor op.

In Bedrijf - Tuinactueel Coppelmans Deurne:

In het economisch programma In Bedrijf aandacht voor Tuinactueel Coppelmans in Deurne. Daar kunt u genieten van een Winter Kermis. Hetty Coppelmans vertelt daar meer over.