NWC speelt doelpuntloos gelijk tegen concurrent Beerse Boys

NWC (Asten) is in de uitwedstrijd tegen nummer elf Beerse Boys niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise: 0-0. De puntendeling was terecht, maar niet genoeg om zowel de thuisploeg als de bezoekers tot tevredenheid te stemmen.

In de eerste helft golfde het spel op en neer. NWC werd diverse keren gevaarlijk in aanvallend opzicht, maar ook vandaag werd duidelijk dat de Astenaren moeizaam tot scoren komen. Jeroen van Deursen had de grootste mogelijkheid in een rechtstreeks duel met Beerse Boys-doelman Rob Wilborts, maar de goalie redde goed. Het was een typische wedstrijd tussen twee laag geklasseerde teams, die allebei veel inzet en strijd aan de dag legden en elkaar weinig ruimte gaven. NWC had voor rust eigenlijk de voorsprong moeten grijpen, maar liet dat na. Naarmate de eerste helft vorderde werd Beerse Boys overigens ook steeds dreigender.

Na de pauze startten de gastheren scherp. De roodwitten gingen wat opportunistischer spelen en NWC werd meer en meer teruggedrongen. NWC-trainer Roel Nabuurs bracht al snel Gianni Steijlen in het veld om de nodige creativiteit toe te voegen aan het Astense spel, maar de aanvaller moest binnen twintig minuten alweer het veld ruimen wegens een blessure. NWC gokte op de tegenaanval en kwam er eenmaal gevaarlijk uit met Teun van Erp, maar nog voordat hij kon aanleggen werd de spits afgestopt door een Beerse Boys-verdediger. Scheidsrechter Geertsen liet veel toe, maar moest desondanks vaak naar zijn borstzak grijpen. Enkele tackles, met name van Beerse Boys-kant, gingen over het randje. Vooral Steijlen en Van Deursen werden hard aangepakt omdat de defensie van Beerse Boys moeite had met hun snelheid.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd om te aanschouwen vanwege de strijdlust en vele persoonlijke duels aan beide zijden, maar ook vanwege de spanning. Die was om te snijden. Beerse Boys had enkele prima mogelijkheden om te score toch te openen, maar de meeste pogingen belandden naast het NWC-doel. Keeper Stefan Vaas greep enkele keren kordaat in, zoals bij een uithaal van Daan Mulders. Vaas tikte de knal met zijn vuisten via de lat over het doel en hield zijn elftal op de been. In de slotminuten hoopte Beerse Boys met de vele voorzetten vanaf de zijkanten een laatste gooi te doen naar de zo begeerde drie punten, maar ondanks de lengte in de formatie van coach Donny de Groot bleef NWC keurig overeind. Jongeling Jowie van Heugten, die zijn basisdebuut maakte in het hart van de verdediging, stond uitstekend zijn mannetje en zijn kompaan Tom van Bussel maakte een betrouwbare indruk. In de stand kwam geen verandering meer en dus moesten Beerse Boys en NWC genoegen nemen met een puntje, waar de twee concurrenten weinig mee opschieten.

Zondag 3 december spelen de oranjehemden thuis, dan komt Rood-Wit uit Veldhoven op bezoek.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Jowie van Heugten, Mark Bosch, Menno Janssen, Martijn Henst, Douwe Hurkmans (65’ Ralf van Oosterhout), Merijn van Brussel, Jeroen van Deursen en Teun van Erp (55’ Gianni Steijlen/75’ Leon van den Bosch).