SIRIS.nl

Someren/NWC verliest uitwedstrijd tegen laagvlieger Bekkerveld

De vrouwen van Someren/NWC hebben na Amstenrade wederom een wedstrijd verloren op Limburgse bodem.

Op zondag 26 november was Bekkerveld uit Heerlen te sterk en won terecht met 1-0.

Bekkerveld begon fel aan de wedstrijd. Die meiden wisten dat ze voetballend minder kwaliteiten hadden dan de gasten. Dus zij kozen ervoor om vanaf het eerste fluitsignaal de tegenstander bij de strot te pakken. Zeker in de eerste helft was het spel van de medekoploper zwaar ondermaats. Op iedere positie werden de duels verloren en doordat er in balbezit geen beweging was binnen het team, zijn ze nooit lekker aan het voetballen gekomen.

De hele wedstrijd moest er gevochten worden om de bal in bezit te houden en hierin was Bekkerveld duidelijk de betere. De wil om alles aan te doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten, was er gewoonweg niet. Na 45 minuten stond de 0-0 nog op het bord.

Na rust wist de Somerense-Astense meiden de druk toch wat meer op te gaan voeren. Meer duels werden gewonnen en de weg richting het doel van Bekkerveld werd vaker gevonden.

In de 51e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Bekkerveld kwam met een snelle counter en het was Karlijn Kuypers die aan de noodrem moest trekken. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip te leggen. Deze kans liet Bekkerveld niet onbenut.

Trainer Ivo Veltrop reageerde hier op en ging gelijk met vier spitsen spelen. Bekkerveld trok volledig terug naar eigen helft. Wat de gasten ook probeerden, de Limburgse muur was niet te slechten. Diep in de blessuretijd waren ze nog dicht bij de gelijkmaker, maar een loeiharde vrije trap van Shauny Regli, ging net voorlangs.

Volgende week weer een thuiswedstrijd op De Potacker. Dan komt HRC’14 uit Hurwenen op bezoek. Eerder dit seizoen werd er thuis met 4-2 voor de KNVB-beker van gewonnen.

Verslag: Ivo Veltrop.