Zure thuisnederlaag voor NWC tegen Rood-Wit Veldhoven

NWC (Asten) blijft in hevige degradatienood verkeren.

De oranjehemden verloren op zondag 3 december thuis op ongelukkige wijze van een effectief Rood-Wit Veldhoven (2-3) en blijven daardoor voorlaatste. Gideon Pieschel was de grote man aan Veldhovense zijde.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs startte, evenals in de vorige thuiswedstrijd tegen RKVVO (1-3 verlies), bijzonder slecht. De eerste beste kans voor Rood-Wit lag in het netje dankzij Gideon Pieschel, die via een steekpass alleen voor goalie Stefan Vaas werd gezet en niet faalde: 0-1.

Een aantal minuten later was de geheel vrijstaande spits Jan van Hout de uitkomende Astense sluitpost net te slim af door een vrije trap binnen te knikken: 0-2. Rood-Wit deelde gevoelige tikken uit en die moesten even verwerkt worden door het jonge NWC.

De thuisclub probeerde de rug te rechten en de bezoekers konden wat meer achterover leunen. Tom van Bussel zorgde koppend bijna voor de 1-2, maar Rood-Wit-aanvoerder Davy Brugman haalde de bal eveneens koppend van de lijn. Niet veel later had NWC dan eindelijk de aansluitingstreffer te pakken dankzij Jeroen van Deursen, die een vrije trap van Martijn Henst met wat fortuin achter de Veldhovense doelman Mark Smulders werkte: 1-2. NWC had het initiatief en was veelvuldig in balbezit, maar kon ook gevaar stichten. Henst had op slag van rust de gelijkmaker op zijn schoen, maar mikte over. In ieder geval konden de Astenaren met vertrouwen gaan rusten, want kwalitatief deed NWC niets onder voor de middenmoter uit Veldhoven.

Na rust bleef NWC de dominerende partij. De oranjehemden gingen op jacht naar de verdiende gelijkmaker en kregen daartoe enkele mogelijkheden. Van Bussel ging in zijn eentje op het doel van Smulders af, maar de keeper trad reddend op. Captain Henst, die zich vaak in aanvallend opzicht liet gelden, had een fraaie vrije trap in huis maar ook die werd een prooi voor Smulders. In de rebound kreeg ook Merijn van Brussel de bal er niet in. De terechte gelijkmaker viel tien minuten voor tijd via Henst. Zijn vrije trap werd door niemand getoucheerd en viel binnen: 2-2.

Rood-Wit loerde constant op de tegenaanval en brak niet lang na de gelijkmaker gevaarlijk door via de handige Pieschel. NWC-verdediger Jowie van Heugten, die ook vandaag weer verdienstelijk speelde, moest aan de noodrem trekken en haalde de snelle aanvaller neer. Scheidsrechter Swaanen gaf een strafschop en die werd beheerst benut door goudhaantje Pieschel: 2-3. De gasten hadden heel weinig kansen nodig om tot scoren te komen en kregen eigenlijk te veel op een koud sportpark ’t Root. In de eindfase van deze spannende wedstrijd zette NWC nog enkele keren aan, maar het slotoffensief had te weinig overtuiging. Ook de ingevallen debutant Sam Ockers kon zijn eerste optreden in de voorhoede van het eerste elftal niet bekronen met een doelpunt.

De nederlaag was niet terecht, maar komt wel weer hard aan in het Astense kamp. NWC staat nog steeds voorlaatste en ziet het gat met de teams daarboven verder groeien. In de wellicht al cruciale achtereenvolgende duels tegen Wilhelmina Boys (zondag 10 december in Best) en Blerick (17 december in Asten), zijn zes punten nodig om het zicht op de ‘veilige’ nummer elf-positie te behouden. Beide degradatiekrakers beginnen al om 14.15 uur wegens de vroege duisternis.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Jowie van Heugten, Mark Bosch, Menno Janssen, Martijn Henst, Merijn van Brussel, Roel Jansen (66’ Sam Ockers), Jeroen van Deursen en Teun van Erp.


Trefwoorden: rood-wit veldhoven nwc martijn henst
Geplaatst

maandag 04 december 2017 | 08.22 uur

Laatst gewijzigd

maandag 04 december 2017 | 07.23 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub