Op zaterdag 13 juni speelde de Def Americans met Hillbilly Hayride in het voorprogramma in natuurtheater De Donck. Het weer was heerlijk en er kwamen diverse bekende nummers voorbij. Het programma begon bij een ondergaande zon maar eindigde pas laat in de avond.

Hillbilly Hayride trapte af in De Donck en diverse bekende nummers kwamen voorbij, waaronder Midnight Train en Jolene.

Somerenaar Paul Kolenberg, de bassist van de band, betrok het publiek er een aantal keer bij tussen de nummers door en die gemoedelijke sfeer kwam ook goed naar voren in de nummers. Het optreden had een ietwat ingetogen sfeertje wat perfect pastte bij De Donck. Tijdens een van de nummers werd het publiek gevraagd of iemand de kazoe wilde spelen, maar na dat niemand zich vrijwillig aanmeldde stapte Elco Weitering, zanger van de Def Americans, naar voren. En wat bleek? Elco kan niet alleen zingen maar is ook verrassend goed met de kazoe.

Na een korte pauze was het de beurt aan The Def Americans om de muziek van Johnny Cash ten gehore te brengen. Ook hier was de sfeer gemoedelijk met veel bekende nummers van Cash die voorbij kwamen. Denk aan Hey Porter, een van Cash zijn eerste nummers, I Still Miss Someone, One Piece at a Time en Man in Black. Halverwege het eerste deel van het optreden verscheen Kim "Carter" Wolterink ten tonele waardoor de Def Americans echt tot hun recht kwamen. De stemmen van Elco en Kim passen perfect bij elkaar waardoor de duetten een genot voor het oor waren.

Ondanks dat er nog wat plaatsen over waren in De Donck was het toch aardig vol. Er werd volop bier (en andere dranken) genuttigd en de hamburgers gingen als zoete broodjes over de toonbank. En ondanks dat het publiek redelijk rustig was zag je de mensen duidelijk genieten van de sfeervolle muziek die gespeeld werd door de beide bands. .


Trefwoorden: the def americans hillbilly hayride
Geplaatst

zondag 14 juni 2015 | 03.29 uur

Laatst gewijzigd

maandag 15 juni 2015 | 21.37 uur

Auteur

Stefan Vlemmix


businessclub