Arie Vos zal samen met KTM in 2018 zijn debuut gaan maken in de WK Supersport 300 klasse van het World Superbike kampioenschap. De oud Dutch Supersport en Dutch Superbike kampioen zal met drie rijders van start gaan met de nieuwe KTM RC390. Glenn van Straalen, Koen Meuffels (Someren) en Ryan Vos zullen de Oranje KTM eer hoog moeten gaan houden.   Arie Vos gaat met drie mans team naar WK Supersport 300 Kopman in het KTM-Fortron Racing team is Glenn van Straalen. Deze 17-jarige coureur wist in de afgelopen twee jaar de titel te behalen in de KTM RC390 Cup. Afgelopen seizoen bewees Van Straalen, tijdens zijn eenmalige optreden in het WK Supersport 300 die op het TT Circuit Assen werd verreden, zijn klasse door als tweede te finishen. Daarmee liet hij zien dat hij klaar was voor de overstap naar het wereldkampioenschap. Glenn van Straalen wordt wel gezien als een van de grote Nederlandse talenten voor de toekomst. Naast zijn titel in de KTM RC390 Cup standaardklasse behaalde hij ook dit seizoen de nationale titel in de CRT Super 600 klasse. Tijdens de KTM RC390 World Cup, die tijdens de WK Superbikes op het Spaanse circuit van Jerez werd verreden, won Van Straalen de eerste race. In de tweede manche werd hij van KTM gereden en zag zo de wereldtitel verloren gaan.

Van Koen Meuffels wordt het nodige verwacht. Met zijn jarenlange ervaring in diverse raceklassen en zijn ideale lengte, Meuffels is 1.60 meter groot en met zijn gewicht van slechts 48 kilo is hij een potentiële podiumkandidaat.

“Ik heb hier tien jaar keihard voor gewerkt en dan gaat het eindelijk gebeuren” aldus Koen. “KTM heeft bewezen dat ze met de top mee kunnen rijden. Ik kan mij geen beter team wensen dan het KTM-Fortron Racing. Arie Vos heeft ook in het WK gereden dus weet wat ons te wachten staat. Ik heb er alle vertrouwen in dat we voor de podiumplaatsen kunnen strijden”.

Algemeen directeur van KTM Nederland Jeroen Punt en teammanager Arie Vos hebben veel vertrouwen in het KTM-Fortron Racing team. “Met de professionele fabrieksondersteuning van KTM Oostenrijk hopen we dat ze de strijd kunnen aangaan voor de WK Supersport 300 titel. Het zijn jonge rijders die zo kunnen doorgroeien naar een hoger WK niveau en dat is ook de opzet van KTM. Arie heeft de afgelopen vier jaar in de KTM RC390 Cup laten zien dat hij over voldoende kwaliteiten beschikt om de overstap te maken naar het WK Supersport 300. Er rijden voor KTM twee teams van drie rijders mee. Een hele bewuste keuze van KTM”.

Arie Vos heeft de laatste maanden hard gewerkt om een start te bemachtigen in het WK. “Het WK Supersport 300 is een sterk bezette klasse met veel jonge talentvolle rijders die allemaal maar ding willen en dat is winnen. Dat is ook de uitdaging van elke rijder. De laatste jaren hebben we met de KTM RC390 Cup laten zien dat er veel talent in Nederland is. Daarom ben ik blij en trots dat we door KTM Oostenrijk het vertrouwen krijgen om met drie rijders van start te gaan. Maar ook mijn persoonlijke sponsoren Fortron en REV’IT zullen het team gaan ondersteunen. Daar ben ik heel blij mee. Ik weet dat onze coureurs nu voorzien zijn van goede motorkleding waarmee ook in de MotoGP geracet wordt”.


Trefwoorden: ktm-fortron racing team ktm arie vos koen meuffels
Geplaatst

woensdag 06 december 2017 | 16.47 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 06 december 2017 | 15.47 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub