De organisatie van 'Asten Klinkt Als Een Klok' heeft de stekker uit het evenement getrokken.

Na veertien jaar de klokkendagen in Asten te hebben georganiseerd ziet de organiserende stichting er geen heil meer in. Dat meldt een persbericht van het bestuur en vrijwilligers van de AKAEK.

De organisatie van het evenement, dat garandeert dat de activiteiten gratis bijgewoond moet kunnen worden, kan niet zonder subsidies en sponsorgelden.

De afgelopen jaren is het evenement mogelijk geweest dankzij subsidie van de gemeente Asten en het bedrijfsleven.

Op verzoek van de gemeente heeft de Stichting AKAEK voor de komende drie jaar een subsidieaanvraag ingediend. Uitgangspunt hierin is geweest dat AKAEK van mening was dat een vernieuwingsslag van het evenement moest plaatsvinden en dat dit bij voorkeur zou moeten geschieden door samenwerking met andere organisaties zoals de horeca en Museum Klok & Peel. De afgelopen jaren zijn meerdere pogingen gedaan om met het museum tot een samenwerking te komen, maar die bleven zonder resultaat.

De gemeente Asten heeft de subsidieaanvraag afgewezen teneinde een traject te kunnen opstarten met een aantal partijen om een nieuw Klok-evenement in het centrum te organiseren. In eerste instantie is AKAEK daar niet bij betrokken geweest.

Het bestuur van AKAEK heeft nu besloten om te stoppen met haar activiteiten. Zonder solide financiële grondslag is het onverantwoord om een evenement te organiseren.

 


Trefwoorden: asten klinkt als een klok
Geplaatst

maandag 11 december 2017 | 15.12 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 19 december 2017 | 18.04 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub