NWC hekkensluiter na teleurstellende nederlaag tegen Blerick

NWC heeft het jaar 2017 in mineur afgesloten. De equipe van Roel Nabuurs verloor thuis na een slechte vertoning met 0-1 van Blerick, dat daardoor de rode lantaarn heeft overgedragen aan de Astense formatie.

De eerste helft was het aanzien niet waard. NWC kon weinig creëren voor het Limburgse doel en zag dat Blerick de betere kansen had. Na 25 minuten grepen de bezoekers de voorsprong dankzij een doeltreffende afstandsknal van Lennart Gerdes: 0-1. NWC-doelman Stefan Vaas deed nog een poging om het schot te keren, maar kon de bal niet voldoende wegboksen. Namens Blerick kwam de meeste dreiging van Jeffrey Bömers, maar hij liet tweemaal na om de tweede Blerickse goal te produceren. Aan de overkant gaf Mark Bosch een uitstekende voorzet op Tom van Bussel, maar zijn inzet was vervolgens niet krachtig genoeg. Gaandeweg werd NWC wel wat dreigender, maar het gebrek aan scorend vermogen, creativiteit en stootkracht speelde de Astenaren ook weer parten.

Al snel na rust kreeg Merijn van Brussel de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Hij miste een grote kans oog in oog met de betrouwbare Blerick-sluitpost Frank Decker. Van Brussel was niet de enige die de gelijkmaker op zijn schoen had, want er waren ook aanzienlijke kansen voor onder meer Teun van Erp en Tom van Bussel. NWC kwam gemotiveerd uit de kleedkamer, maar liet na om terug in de wedstrijd te komen. Toen de storm voor het doel van Decker weer wat ging liggen, had NWC niet het plan B om tóch gevaar te stichten. Voetballend was het zeer ondermaats wat de gastheren lieten zien, tegen een Blerick dat in de tegenaanval poogde het duel te beslissen. NWC-back Mark Bosch besloot vlak voor tijd eens uit te halen, maar zag dat Decker de uithaal moeizaam pareerde. NWC kreeg vele corners en vrije trappen vanuit kansrijke posities, maar ging daar uiterst onzorgvuldig mee om. Op basis van de kansen had NWC meer van deze belangrijke wedstrijd kunnen maken, maar over het vertoonde veldspel kan coach Nabuurs onmogelijk tevreden zijn. Blerick trok de 0-1 over de streep en pakte derhalve drie zeer belangrijke punten in de strijd tegen degradatie.

NWC bevindt zich nu in nog diepere zorgen en is bovendien de nieuwe hekkensluiter in de tweede klasse F. De oranjehemden lijken simpelweg kwaliteit tekort te komen om te kunnen stijgen op de ranglijst, maar wellicht dat de winterstop op het goede moment komt zodat in 2018 vervolgens een frisse start gemaakt kan worden.

Op 28 januari hervat NWC de competitie met een uitduel tegen Heeze.

Opstelling NWC: Stefan Vaas, Ruud Leenen, Tom van Bussel, Leon van den Bosch (76’ Sam Ockers), Mark Bosch, Menno Janssen, Martijn Henst, Merijn van Brussel, Roel Jansen (66’ Ralf van Oosterhout), Jeroen van Deursen en Teun van Erp.


Trefwoorden: blerick nwc asten nwc
Geplaatst

zondag 17 december 2017 | 17.42 uur

Laatst gewijzigd

maandag 26 maart 2018 | 11.09 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub