Op het Wilhelminaplein worden van donderdag 28 december tot en met zaterdag 30 december drie dj’s opgesloten in een Glazen Kooi voor een inzamelingsactie voor een lokaal goed doel.

Tijdens deze dagen kunnen, tegen betaling, plaatjes aangevraagd worden en worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

Stichting Jeugdcomité Someren is door de Glazen Kooi uitgekozen als het goede doel.

Met de opbrengst kunnen de inschrijfgelden voor activiteiten zoals zeskamp, bouwdorp, filmmiddag, spooktocht en de intocht van Sinterklaas betaalbaar gehouden voor alle kinderen, krijgen de kinderen tijdens de activiteiten een leuk extraatje en kunnen de benodigde investeringen gedaan worden voor de nieuwe locatie van het Jeugdcomité bij De Donck.

De Glazen Kooi start donderdagavond met een groot feest voor de kinderen, georganiseerd door Uncle Buck. Van 19.00 tot 22.00 uur kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar lekker komen feesten, terwijl de ouders buiten een drankje kunnen nuttigen.

Op vrijdag 29 december is er een winterse dorpswandeling onder begeleiding van een ervaren Zúmmerse gids en met een lekkere kop erwtensoep als afsluiter. Start is 10.00 uur bij De Glazen Kooi. De kosten zijn € 5 en die komen geheel ten goede aan het goede doel. Vooraf opgeven is noodzakelijk, via e-mail jeugdcomite@jeugdcomite.nl.

Alle kinderen met hun ouders zijn welkom op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur voor een gezellige kindermiddag met een dansworkshop van DanceStudio 4LDC, knutselen, een mini spooktocht, springkussen, schminken, touwtrekken, een cupcakeworkshop, verzorgd door 't Taarten Theater, en nog veel meer. De meeste activiteiten zijn gratis, voor een paar dingen wordt een kleine bijdrage gevraagd.  

Op zaterdag leest oud-burgemeester Alfred Veltman rond 11.00 uur een mooi winterverhaal voor en er zijn knuffeldieren aanwezig bij Uncle Buck. Daarna begint de goede doelen veiling, waar mooie prijzen binnen te slepen zijn.

Verder worden er pannenkoeken gebakken, kun je spijkers raden en ook spijkers meppen voor een kleine bijdrage.


Trefwoorden: uncle buck dorpswandeling glazen kooi alfred veltman
Geplaatst

dinsdag 19 december 2017 | 13.30 uur

Laatst gewijzigd

woensdag 20 december 2017 | 06.50 uur

Auteur

Anita van der Geest-Buenen


businessclub