Toer en Supportersclub SOLO houdt op zondag 31 december voor de 29e keer de ‘Rabo ATB-toertocht Memorial Jo Boerekamp’.

De helaas te vroeg overleden Somerense wielerliefhebber stond in 1988 aan de basis van de organisatie van deze druk bezochte toertocht.

De deelname door de landelijke omgeving van Someren is mogelijk op een ATB of veldritfiets.

Er wordt een route van 25 en één van 40 kilometer uitgestippeld. Hierdoor kan ook de minder getrainde ATB-er aan de toertocht deelnemen. De tocht wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan wegen en paden. Geasfalteerde wegen worden zoveel mogelijk vermeden.

Tijdens de pauze is er soep, thee en peperkoek te krijgen, en na afloop staat de Glühwein gereed. De routes worden volledig en duidelijk uitgepijld.

De vertrek- en aankomstlocatie is Camping De Kuilen, Kuilvenweg 15 in Someren-Heide. Bij de finishlocatie bestaat de mogelijkheid om de fiets af te spuiten en eventueel een douche te nemen.

Wie mee wil doen aan deze tocht kan zich tussen 9.00 uur en 10.00 uur inschrijven bij camping De Kuilen. Het inschrijfgeld bedraagt € 4 voor N.T.F.U-leden en € 5 voor niet-leden. Tot zestien jaar is de deelname gratis.

Ook dit jaar steunt de organisatie een goed doel. Eén euro van het inschrijfgeld gaat namelijk naar de Stichting Rett Syndroom. Het Rett syndroom is een neurologische aandoening die vrijwel alleen bij meisjes voorkomt en die leidt tot ernstige geestelijke en lichamelijke invaliditeit. Meisjes met Rett syndroom zijn in alles afhankelijk van anderen. Ongeveer 1 op de 10.000 meisjes wordt geboren met het Rett syndroom. Het is meestal niet erfelijk en kan in elke familie voorkomen.


Trefwoorden: solo rabo-atb-toertocht
Geplaatst

woensdag 20 december 2017 | 11.25 uur

Laatst gewijzigd

zondag 31 december 2017 | 17.05 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub