Op woensdag 24 juni werd op de Diesdonk in Ommel het dertiende avondcriterium van Wielervereniging Amateursport Nederland verreden.

De amateurs reden 59 en de masters 50 kilometer over een parcours van 4,9 km.

Edwin Raats reed nog een keer bij de amateurs mee. Hij zette in de eerste ronde al iedereen op ruim een halve minuut en wist dit de helft van de wedstrijd vol te houden. Zo'n 30 km lang reed hij alleen. Het was de leider in het amateurklassement, Jeroen Hendriks, die het eerst bij hem aansloot en vervolgens kwam de rest al snel dichterbij. Er werd meteen gebruik gemaakt van de tijdelijke rust die wederkeerde in het peloton. Marc van Grinsven, Eric De Decker en Jacq Cox sprongen weg en knalden meteen door naar een voorsprong van een minuut. De Decker was uiteindelijk weer de rapste met in zijn wiel Van Grinsven. Cox werd derde. 

Bij de masters was er weinig tot geen ruimte voor ontsnappingen. Tien kilometer voor het eind reden Arie de Moor en Stephan van Hoof weg. Stefan Verheijen reageerde nog, maar kon ze niet terughalen. De Moor won, Van Hoof werd tweede en Verheijen derde.


Trefwoorden: eric de decker wielervereniging amateursport nederland arie de moor
Geplaatst

donderdag 25 juni 2015 | 09.25 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 25 juni 2015 | 15.43 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub