Op zondag 7 januari floot Gerard Jeucken uit Asten een speciale handbalwedstrijd in sporthal De Schop in Asten.

Nadat de tweede helft net was begonnen floot de wedstrijdsecretaris voor een time-out en nam Frans van de Mortel, meer dan 42 jaar geleden één van de oprichters en de eerste voorzitter van handbalvereniging Niobe, de microfoon.

"Beste Gerard, kom samen met je echtgenote in het midden staan. Veertig jaar scheidsrechter en eigenlijk nog langer als we de jaren bij de voormalige KPJ er bij optellen" zo begon hij zijn speech.

Gerard werd vervolgens gehuldigd en kreeg uit handen van Frans van de Mortel de gouden NHV-fluit vergezeld met bloemen voor hem en zijn echtgenote.

Ook vanuit Acritas (Bakel), waar de jubilaris actief scheidsrechter is, was een bestuursdelegatie aanwezig om hem met bloemen en een cadeaumand te feliciteren en te bedanken voor zijn inzet voor de handbalsport.

Wat deze huldiging voor hem als erelid van Niobe ook bijzonder maakte was dat niet alleen zijn echtgenote (zelf meer dan veertig jaar gehandbald) aanwezig was maar ook alle kinderen en kleinkinderen. Zelfs vanuit Zwitserland was een dochter met familie overgekomen om dit speciale moment mee te maken.

Na afloop van de time-out werd het spel hervat. Helaas verloor Niobe de wedstrijd.

Na afloop werd nog gezellig nagepraat in sportcafé TapgAsten in de sporthal.


Trefwoorden: niobe asten gerard jeucken
Geplaatst

maandag 08 januari 2018 | 14.56 uur

Laatst gewijzigd

donderdag 25 januari 2018 | 10.58 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub