Zaterdag 4 en zondag 5 juli staat Someren en omgeving het hele weekend in het teken van de Kennedymars.

Door de voorspelde hitte is in overleg met GGD, brandweer en de gemeente Someren het volgende besloten; Zowel op zaterdag 4 juli als op zondag 5 juli mogen na 12.00 uur geen inspannende activiteiten georganiseerd worden. Dat betekent dat alle wandelaars van zowel de Kennedymars als het Rondje Someren vóór 12.00 uur terug moeten zijn op het Wilhelminaplein in Someren.

De overige festiviteiten op en rondom het Wilhelminaplein gaan zowel op zaterdagavond 4 juli als zondag 5 juli gewoon door.

De starttijd van de Kennedymars is ongewijzigd en blijft 22.00 uur. In het overleg is besloten dat er na 12.00 uur op zondagmiddag geen activiteiten meer plaats mogen vinden. De route wordt daarom ingekort. De nieuwe route bedraagt ongeveer 52 kilometer. 

Ook de wandelaars van het Rondje Someren mogen niet na 12.00 uur finishen op zondag 5 juli. De starttijd wordt 7.00 uur. De lengte van het Rondje Someren wordt 22 kilometer. 

Zaterdag om 22.00 uur valt dus het startschot voor de Kennedymars. Voorafgaand daaraan worden lopers en publiek op het Wilhelminaplein in de stemming gebracht door de band Lipstick Junkie.

Na het startschot nemen de SK Wilhelminaplein het podium op het Wilhelminaplein over.  Onder de naam SK Wilhelminaplein (Samenwerkende Kasteleins) werken de vijf horecazaken Hotel Centraal, Ons Café, De Egelantier, Het Wapen van Someren en D'n Boemelaer met elkaar samen. Met DJ Erik-Jan de Sterke en de band Lijn 7 belooft het een groot feest te worden op het plein.

Ook langs de route is het één groot feest.  Onderweg worden lopers muzikaal aangemoedigd door diverse dweilorkesten en overal langs de route staan mensen om de wandelaars een hart onder de riem te steken. Benieuwd wat er allemaal te doen is in het centrum en langs de route? 

Na de start van het Rondje Someren is er van alles te beleven in Someren. Geniet vanaf 8.30 uur van een heerlijk Kennedyontbijt op het Postelplein. Neem eens een kijkje bij de Meet & Greet in Lierop op de 60 km-post. Of struin vanaf 11.00 uur rond op de Kennedymarkt in het centrum van Someren. Heerlijk slenteren langs de kramen en ondertussen genieten van straattheater en oude ambachten. Ook dit jaar toveren ze het Jumboplein weer om tot kinderplein. Met de kindermarkt en een groot aantal aantrekkelijke attracties zullen kinderen zich hier zeker vermaken. Op verschillende andere plekken in het dorp kunnen bezoekers genieten van een divers aanbod van muziek en theater van o.a. verschillende (dweil)orkesten. Natuurlijk is Mascotte Jack van de partij.

Nieuw dit jaar is het ‘Action on Wheels-plein’ op het Postelplein. Je ontdekt hier bijzondere voertuigen zoals onder andere een elektrische auto van het University Racing Team Eindhoven en de Wensambulance. Een BMX stunt-show vermaakt je met eenvoudige tricks en waanzinnige rotaties. En heb je zelf zin om te racen? Stap dan in de rode Ferrari en rij met een Formule-1-simulator de race van je leven.

Hoogtepunt van het Kennedymarsweekend blijft de finish van de lopers. De binnenpraters spreken de lopers voor de laatste meters moed in en delen hun ervaringen en emoties met het grote publiek. Dit doen zij dit jaar voor het laatst. Op zondag 5 juli wordt afscheid genomen van Wim van de Moosdijk en Piet van de Laar. En we maken kennis met de opvolgers.

Om 12.00 uur wordt de laatste loper feestelijk binnengehaald.

Na het binnenhalen van de laatste loper zorgen SK Wilhelminaplein voor een feestelijke afsluiting op het plein; het Blarenbal met dj Davey Beijer en de SOG-band. 

Vorig jaar was er al de Kennedymars voor Android, vanaf dit jaar is de app ook beschikbaar voor iOS. Zoek in de Android Market of Appstore op Kennedymars Someren, installeer de gratis App en bekijk alle informatie over de Kennedymars op je mobiel In de App vind je onder andere de doorkomsttijden van lopers op je mobiel de hele route en de parkeergelegenheden.

Daarnaast kun je de Kennedymars ook volgen via www.facebook.com/joeksomeren, www.twitter.com/joeksomeren, www.youtube.com/kennedymarssomeren of kijk op www.kennedymars.nl.  De Kennedymars is het hele weekend te volgen via SIRIS-tv en -radio. 


Trefwoorden: rondje someren mini-kennedymars joek kennedymars piet van de laar wim van de moosdijk
Geplaatst

donderdag 02 juli 2015 | 07.30 uur

Laatst gewijzigd

maandag 06 juli 2015 | 06.13 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub