SIRIS.nl

Luc Rombouts spreekt over ‘Klok en geloof'

De klok en het geloof zitten in een onwrikbaar hecht verband aan elkaar vastgeklonken.

Al sinds mensenheugenis beschouwen mensen de klok als intermediair tussen hemel en aarde, als een koerier die op de golven van haar eigen geluid heen en weer pendelt tussen God en de mensen.  De man die daar bevlogen over kan vertellen is dr. Luc Rombouts, bekend van Museum Klok & Peel.

Maandag 15 januari verzorgt Rombouts aldaar een lezing in het kader van de cyclus 'Geloof & Ongeloof', die het museum heeft georganiseerd in samenwerking met de erfgoedverenigingen van Deurne-Asten-Someren en het RHCe. Aanleiding voor deze serie is 500 jaar Reformatie. 

Dat luidklokken oproepen tot gebed lijkt zo vanzelfsprekend. Maar ze hebben ook een profane achtergrond. Met hun verdragende geluid gelden ze ook al eeuwenlang als een adequaat communicatiemiddel. Ze kunnen mensen ook oproepen tot de krijg of om branden te helpen blussen. Over de verschillen tussen een en ander weet Luc Rombouts alles.

Luc is stadsbeiaardier van Tienen, universiteitsbeiaardier in Leuven, gelauwerd publicist, lid van het bestuur van Museum Klok en Peel en directeur van de Singing Bronze Foundation. Weer een zwaargewicht dus in de populaire lezingencyclus van dit jaar.

De lezing van maandag 15 januari begint om 20.00 uur in Museum Klok & Peel in Asten.

Naast de mensen die zich voor de lezing hebben ingeschreven is er nog plaats.

Losse lezingen kosten € 8 en kunnen contant worden voldaan aan de kassa.