Een aantal 55-plussers in Someren zal hem nog wel kennen: Camille van Neer (57).

Hij woonde van 1968 tot 1978 aan het Julianapark, samen met moeder Marijke Braam en zijn zus Stella. En van 2000 tot 2006, toen met zijn vrouw Jansi uit India, moeder van Arjuna en Barati.

Toen Van Neer, die momenteel in Amsterdam woont en vooral portretten maakt, op zijn achttiende naar de kunstacademie wilde, vonden zijn ouders dat een 'keuze voor armoede'. Het was beter dat hij wat anders ging doen.

Hij ging studeren, werd leerkracht op een basisschool en kort directeur en richtte een internationale vrijwilligersorganisatie op in India, waar Van Neer 15 jaar lang woonde en werkte. Zijn passie, tekenen en schilderen, pakte hij pas veel later weer op, na het overlijden van Jansi, in 2014. Op deze expositie in de Somerense bibliotheek is te zien hoe de kunstenaar felle kleuren met ingetogenheid combineert.

Zijn expressieve schilderijen en tekeningen willen het innerlijk van de bezoeker bewegen. Van Neer is de kunstzinnige partner in het journalistieke bedrijf Braam & Broer dat hij samen met zijn zus Stella in 2015 heeft opgezet. Zijn gehele werk is online te bekijken op Instagram en Tumblr.

Vorig jaar werd Van Neer nog uitgeroepen tot 'kunstenaar van de maand' door www.Kiesjekunstenaar.com.

De expositie duurt nog tot eind maart en is te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek Someren.


Trefwoorden: bibliotheek someren camille van neer
Geplaatst

vrijdag 19 januari 2018 | 17.54 uur

Laatst gewijzigd

vrijdag 19 januari 2018 | 17.54 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub