SIRIS.nl

Weekoverzicht op SIRIS-tv

SIRIS-tv zendt op zaterdag 20 en zondag 21 januari het weekoverzicht uit. Het SIRIS-weekoverzicht wordt in twee delen uitgezonden: deel 1 om 7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur en deel 2 om 8.00, 10.00, 20.00 en 22.00 uur.

Het programma deel 1:

Lucky Nine winnaar publieksprijs:

De Astense band Lucky Nine heeft op zondag 7 januari, tijdens de finale van The Clash of the Cover Bands in Paradiso in Amsterdam, de publieksprijs oftewel The Clash of the Cover Bands Public's Favourite Award 2017/2018 gewonnen. Zanger Pieter Vogels werd verkozen tot beste vocalist van The Clash of the Coverbands. SIRIS-tv bezocht de repetitie van Lucky Nine in De Klepel.

Schop in de grond bij glasvezel in het buitengebied:

De voorbereidingen voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het buitengebied van de gemeenten Asten en Someren zijn in volle gang. Om dit te vieren vond er op woensdag 17 januari bij De Hoyse Hoeve in Someren een ‘Schop in de grond’-moment plaats, waarbij de wethouders Leon van de Moosdijk van Someren en Jac van Bussel van Asten, lokale ambassadeurs en de projectleiding van Mabib het officiële startsein gaven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. 

Oliepompenmuseum in Someren:

Someren kent een oliepompenmuseum aan de Waalseweg 22. Tiny Manders praat u helemaal bij over oliepompen.

Het programma deel 2:

Veranderingen Franciscusparochie:

Na het vertrek van pater Xavier van de Franciscusparochie wordt het voor de overgebleven pastoors en kapelaan allemaal een stuk ingewikkelder. Pastoor Pieter Scheepers en kapelaan Harold van Overbeek vertellen hoe ze dit vertrek gaan oplossen.

40 Jaar opleidingsorkest harmonie St.-Cecilia:

Harmonie St.-Cecilia uit Asten begon in 1978 met een opleidingsorkest en dat betekent dat het opleidingsorkest in 2018 het veertigjarig jubileum viert. Het jubileumjaar begon op zaterdag 13 januari met het verenigingsconcert in De Klepel. Tijdens het concert werden drie leden gehuldigd, die vanaf de oprichting van het orkest lid zijn en dus hun veertigjarig jubileum vieren. Dat zijn Lisette Canters-van Ophem en de zussen Els Meulendijks-Verdonschot en Rian de Boer-Verdonschot.

Oostappen Groep Vakantieparken verkoopt vakantieparken:

Oostappen Groep Vakantieparken heeft Vakantiepark Riviera Beach in Biddinghuizen en Vakantiepark Zilverstrand in het Belgische Mol verkocht aan EuroParcs. Dat meldden Peter Gillis en Jos Mennen van de Oostappen Groep op vrijdag 12 januari tijdens een persconferentie.