SIRIS.nl

Feestvergadering EAD

Tijdens een feestvergadering, op vrijdag 3 juli in De Klepel in Asten, werd teruggekeken op een geslaagd seizoen met activiteiten in het kader van het jubileum.

Het klapstuk van de avond was de presentatie van een schitterend jubileumboek. Een mooi uitgevoerd boek dat een kroniek is van de historie van een Peelvereniging, telt meer dan 460 pagina’s met informatie over de vereniging en hun leden gedurende driekwart eeuw. Na een korte uitleg van de auteur, Adrie van Outheusden, over het boek en de totstandkoming ervan, werd het eerste exemplaar aangeboden aan de wethouder van sport Jac van Bussel. Zeer binnenkort zal het boek worden aangeboden aan de bibliotheek van Asten en terug te vinden zijn op www.ead.asten.nl.

Het boek kent bijdragen van alle leden maar het historisch deel is gebaseerd op een gigantisch archief dat Herman Clevis de laatste veertig jaar minutieus heeft bijgehouden. Voordat Herman een presentatie gaf over de opbouw van dat archief, waarin voor ieder lid al die jaren elke wedstrijd voorkomt met uitslag en naam van zijn/haar tegenspeler met vereniging, nam de wethouder de gelegenheid te baat om hem te voorzien van een zilveren speldje Clubicoon van EAD. De wethouder memoreerde zijn dertig jaar bestuurslidmaatschap van EAD, zijn teamleiderschap van het eerste team waarin Herman een vaste chauffeur was bij uitwedstrijden, zijn omvangrijke archiefwerk en het meer dan 500 exemplaren uitgeven van het electronisch clubblad gedurende meer dan tien jaar.

Aan het eind van de bijeenkomst werden Guido en Diny Donkers, die al 24 jaar gastvrijheid  bieden aan EAD, bedankt. De clubkampioenen werden gehuldigd voor hun resultaten bij de onderlinge competitie (Jules Martens) en het Peelkampioenschap (Paul Peters). Maar ook de winnaars van het recent gespeelde jubileumtoernooi van EAD in de hoofdklasse en de eerste klasse werden gehukdigd, resp. Jules Martens en Jo Peeters. .

De wisseltroffee voor de hoogste stijger werd uitgereikt aan Bert Berkers en de beste dame, Mieke Jansen, werd in de bloemetjes gezet. Bij het sneldammen werd dit jaar Adrie van Outheusden kampioen.