SIRIS.nl

Geslaagde Safe ’n Sound

Op zaterdag 4 juli vond in gemeenschapshuis De Kluis in Ommel het concert Safe ’n Sound plaats van muziekvereniging Sancta Maria, georganiseerd door de jeugdleden van het muziekkorps.

Om 20.00 uur kwam het muziekkorps, onder leiding van Jan van den Eijnden, samen met het jeugdkoor, onder leiding van Lydian van Grotel en assistente Miranda van Bussel,, op het nummer "Uptown Funk" de zaal binnen. De avond werd gepresenteerd door jeugdlid Luc Martens, wat hij uitstekend deed.

Het jeugdkoor opende de avond met Flieh Flah. Duidelijk en hard zongen ze uit volle borst dit nummer.

Vervolgens ging het muziekkorps verder met Pirates of the Caribbean. Terwijl het korps speelde, werd op de beamer de film afgespeeld. Een mooie combinatie.

Hierna speelde het korps Give me some groove, van Eric Swiggers. Het stuk bestaat uit drie delen; funk, blues en soul.

In samenwerking met het jeugdkoor speelde het muziekkorps Happy van Pharell Williams. Terwijl het jeugdkoor dit lied zong. Een mooie samenwerking van twee onderdelen van de muziekvereniging.

Het korps vervolgde het programma met de volgende nummers, Sur Dike van Stevie Wonder waar een aantal lastige ritmes in gearrangeerd zitten,  Turn the beat around van Gloria Estefan, Hollandse hits met Jan Smit, Nick en Simon, Gerard Joling en Marco Borsato en Sorry van Kyteman, met een heel mooie solo op de bugel door Peggy van Horrik.

Tijdens de pauze hadden de jeugdleden voor warme hapjes gezorgd. Net na de pauze werd het nieuwe logo gepresenteerd. Het logo is ontworpen door Frits van Bussel. Ook het pas opgerichte volwassenenkoor van de muziekvereniging heeft een naam gekregen, Fieramente (dat trots betekent in het Italiaans). De koorleden hebben democratisch deze naam gekozen. De naam is voorgedragen door Ria Meijer.

Hierna vervolgde het muziekkorps het programma met Pocahontas. Ook hier werd op de beamer de film gedraaid terwijl het korps speelde.

Vervolgens A short story in bleu met een lastige 5/4 maat, wat na hard repeteren het korps heel goed afging en War van Kensington, een nieuw modern nummer. Daarna was er een Elvis Presley-medley, Take me to church van Hozier, wat nog steeds in de hitlijsten staat en als laatste New York Ouverture. Dit nummer nam het publiek mee langs diverse bekende plaatsen in deze metropool, met o.a. een first view over Manhattan, 5th Avenue en St-Patrick’s Cathedral.

Al met al een zeer geslaagd concert in een modern jasje.