In mei, juni en september wordt ‘Weg uit de Peel’, de theaterbewerking van het gelijknamige boek van Jacques Vriens, op bijzondere plekken in de Brabantse en Limburgse Peel gespeeld.

Schrijver Jacques Vriens neemt voor deze productie de regie op zich en is al enkele maanden aan het repeteren met een grote groep enthousiaste (amateur-)acteurs uit beide provincies.

Middels deze voorstellingen maakt het publiek op een andere manier kennis met de schoonheid en de historie van dit bijzondere gebied. Dit stelt de theatermakers natuurlijk voor de nodige praktische uitdagingen, maar zij zijn zich bewust van de kwetsbaarheid van de natuurgebieden waarin zij hun publiek ontvangen. Daarom wordt er alles aan gedaan om de overlast voor mens, dier en milieu te minimaliseren.

Ook van de bezoekers, maximaal 400 per uitvoering, en spelers/medewerkers (± 150 per avond) wordt in dit kader om medewerking verzocht door hen te vragen om op de fiets te komen.

Op zondag 28 januari wordt een bijzondere mijlpaal bereikt. Dan komt de groep figuranten, meer dan vijftig volwassenen en kinderen, voor de eerste keer mee repeteren.

Dan wordt ook de maquette van het decor gepresenteerd, alsmede de plannen voor de komende periode.

De bijeenkomst vindt plaats in De Beiaard aan de Pastoor de Kleijnhof 21 in Asten en begint om 10.00 uur.


Trefwoorden: de beiaard weg uit de peel jacques vriens
Geplaatst

donderdag 25 januari 2018 | 11.00 uur

Laatst gewijzigd

dinsdag 30 januari 2018 | 14.24 uur


businessclub