SIRIS.nl

Someren speelt gelijk tegen Beerse Boys

SV Someren speelde op zondag 28 januari in Middelbeers tegen Beerse Boys.

Voor rust kon Beerse Boys dankzij meer inzet en fysieke kracht gelijke tred houden met Someren. Op grond van de tweede helft verdiende Someren meer, maar het moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling, 1-1.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. In de tweede minuut schoot Mike Verdonschot de bal rakelings voorlangs het doel na een slimme steekpass van Thijs Cortenbach. Tien minuten later kwam de thuisclub op voorsprong. De rechtsbuiten van de gastheren passeerde eenvoudig zijn tegenstander en gaf een voorzet, die door Jannes Mulders werd omgezet in een doelpunt, 1-0.

Na ruim een half uur spelen, leek Someren langszij te komen: Mike Verdonschot bracht Fabio Peters in stelling binnen het strafschopgebied. Diens schot miste echter kracht en precisie, zodat doelman Wilborts eenvoudig redding kon brengen. Ook Luuk Hoeben kreeg een doelkans, maar schoot de bal snoeihard over de lat. Pim Vingerhoets (Beerse Boys) schoot de bal op slag van rust naast het doel.

Coach Jurgen de Haan besefte dat er iets moest gebeuren en daarom werden halverwege twee wissels in het veld gebracht, Maico Meulen en Koen de Louw. Via de flanken werden de bezoekers steeds gevaarlijker en binnen het uur kwam Someren langszij. Een prima voorzet van Maico Meulen werd met een strakke volley afgerond door Mike Verdonschot, 1-1. In die fase leken de bezoekers de overwinning binnen bereik te hebben, maar kopballen van Luc Bouwmans en Freek van Bussel belandden recht in de handen van de doelman. De beste kans kreeg Someren in de slotfase toen Mike Verdonschot vrij op het doel afstormde. De doelman van Beerse Boys bracht echter weer redding. Nadat de thuisclub in blessuretijd nog een kans had gemist, floot scheidsrechter Michielsen voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Robin van den Aker, Stijn Kusters, Niels Schweren, Mike Kusters (46 Koen de Louw), Thijs Cortenbach (68 Justin Hoeben), Mike Verdonschot, Luuk Hoeben, Freek van Bussel, Luc Bouwmans, Fabio Peters (46 Maico Meulen).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek