NWC start 2018 met uitnederlaag tegen Heeze

De winterse onderbreking heeft NWC (Asten) op de eerste speeldag van 2018 geen windeieren gelegd.

Op bezoek bij Heeze leed het team van Roel Nabuurs een zure 2-1-nederlaag.

In een wedstrijd die qua verloop veel leek op eerdere duels die NWC dit seizoen speelde, trokken de Astenaren dus opnieuw aan het kortste eind. De laatste plaats blijft daardoor in handen van de oranjehemden.

NWC opende op sportpark Het Lambrek zeker niet onaardig. De bezoekers kwamen dan ook op voorsprong, maar de kopgoal van Tom van Bussel werd wegens een licht duwtje afgekeurd door scheidsrechter Babat. Menno Janssen was daarna ook nog in de buurt van een treffer via een schot dat volgde uit een afvallende bal, maar zijn poging ging naast. Heeze loerde vooral op de ruimte die achter de NWC-defensie lag en had daar met Ivo Moerenhout vanmiddag de ideale speler voor. De handige aanvaller raakte de paal en zag enkele keren doelman Stefan Vaas fantastisch reddend optreden. Ook op een kopstoot van Ad Snoeijen had de Astense sluitpost een uitstekend antwoord. NWC kwam enkele keren goed weg en mocht blij zijn dat Leon van den Bosch de doellijn bewaakte toen Moerenhout goalie Vaas had gepasseerd. Zijn inzet werd door de NWC-verdediger met kunst en vliegwerk onschadelijk gemaakt. Heeze kreeg voor rust de beste kansen, maar kwam niet tot scoren in een verder aantrekkelijke eerste helft.

Ook in de tweede helft startte NWC enthousiast. Het leverde direct een dot van een kans op voor Teun van Erp, die tot zijn uithaal eigenlijk alles goed deed. De spits had de hoek voor het uitkiezen, maar kon keeper Vincent Jansen niet passeren. Vier minuten later kreeg NWC de deksel op de neus toen Moerenhout bij de tweede paal raak knikte, nadat Snoeijen de bal koppend had verlengd: 1-0. Met het doelpuntenprobleem in het achterhoofd, wisten de NWC-ers dat het verhaal nu nóg lastiger ging worden in Heeze. Arbiter Babat keurde niet veel later opnieuw een treffer af, maar nu aan Heeze-zijde. Een kopgoal van verdediger Tom Krieckaert werd vanwege duwen geannuleerd.

NWC joeg op de gelijkmaker, maar miste zoals vaker dit seizoen aanvallende stootkracht en creativiteit om gemakkelijker voor het doel van Jansen te verschijnen. De 2-0 leek eerder te gaan vallen dan de 1-1 en dat gebeurde dan ook, ondanks enkele sterke ingrepen van Vaas. Moerenhout had even ruzie met de bal, maar wist toch nog het gaatje te vinden om de 2-0 binnen te schieten nadat Vaas al was verslagen. Daarmee besliste hij zes minuten voor tijd deze vechtwedstrijd, al werd het toch nog even spannend in de slotminuten. Babat kende NWC nog een strafschop toe omdat er werd geduwd in het zestienmetergebied en Tom van Bussel benutte het buitenkansje overtuigend: 2-1. Met man en macht perste NWC er nog een slotoffensief uit, maar het mocht niet baten.

De Astenaren bleven opnieuw met lege handen achter en mag zondag, in Eindhoven tegen RPC, hopen op een beter vervolg.

 


Trefwoorden: nwc asten nwc
Geplaatst

maandag 29 januari 2018 | 08.27 uur

Laatst gewijzigd

maandag 29 januari 2018 | 13.14 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub