Tijdens de carnaval staat er drie dagen lang een grote feesttent op het Wilhelminaplein in Someren.

Op carnavalszaterdag 10 februari zal vanaf 14.00 uur de tweede editie van ’t Grouwt Zummers Kloenk-festival plaatsvinden in de tent. Dat festival wordt georganiseerd door de carnavalsverenigingen De Meerpoel en Locomotion in samenwerking met de gezamenlijke kasteleins van het Wilhelminaplein.

Tijdens het festival wordt de Burgemeester Kloenk-verkiezing gehouden en draait het razende Rad van 11. Er zijn dj’s, de hofkapel maakt muziek en er is een live-optreden. De tent sluit om 20.00 uur haar deuren, waarna het feest in de omringende kroegen verder zal gaan.  

Op carnavalszondag 11 februari vindt de 14e editie plaats van het Reundje Meerpoel.

Groepen en individuen kunnen dan weer op een carnavaleske manier van kroeg naar kroeg gaan. Vanaf 13.00 uur kan iedereen zich in de feesttent op het Wilhelminaplein inschrijven. Stempelkaarten zijn alleen in de feesttent verkrijgbaar en kosten € 2 per persoon.

Dit jaar is er meer muziek op straat en een jury die ook onderweg iedereen zal beoordelen. De prijsuitreiking vindt plaats om 20.11 uur in de feesttent waarna feestband Ruizzz het feest compleet maakt.

Tussen 15.00 en 18.00 uur wordt er zondags in de feesttent een Fris Party georganiseerd voor de jeugd van 12 tot 17 jaar.

Op carnavalsmaandag trekt vanaf 14.00 uur de optocht weer door de Meerpoel. De tent is vanaf 13.00 uur open. Na de optocht is daar feest voor jong en oud en de prijsuitreiking vindt plaats in de feesttent.

Anders dan voorheen worden ook deelnemers van buiten Someren in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan de optocht. Zin om mee te doen? Grote groepen, kleine groepen of helemaal alleen; u wordt met open armen ontvangen.

Nieuw is ook dat de route is gewijzigd en in bijna omgekeerde richting wordt afgelegd. De route is als volgt: Postelstraat, Postel, Kerkstraat, Laan ten Roode, Wilhelminaplein, Ter Hofstadlaan.


Trefwoorden: kloenk-festival kloenk carnaval cv de meerpoel cv locomotion
Geplaatst

vrijdag 02 februari 2018 | 11.50 uur

Laatst gewijzigd

zaterdag 10 februari 2018 | 20.28 uur

Auteur

Harrie van Horik


businessclub