SIRIS.nl

Inspiratiebijeenkomst Eat This! voor agrarisch ondernemers in De Peel

De zes gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren hielden op donderdag 1 februari, samen met FoodUp!-Brabant en de Rabobank, de inspiratiebijeenkomst Eat This!

De bijeenkomst in Natuurpoort De Peel in Deurne was speciaal bedoeld voor agrarisch ondernemers in De Peel om hen kennis te laten maken met diverse nieuwe verdienmodellen en hen te inspireren om na te denken over hun toekomst. 

De veehouderij is aan het veranderen. Voor agrarisch ondernemers is het dan ook belangrijk om na te denken over hun toekomst. 

Tijdens de bijeenkomst werd een centraal programma en een aantal workshops verzorgd. Hierbij werden praktijkervaringen van diverse ondernemers gedeeld, voorbeelden gegeven van bedrijven die zich richten op de wereldmarkt of op nichemarkten en werd gesproken over het nemen van stappen naar een nieuw of ander verdienmodel.

Er was een inspirerende inleiding door prof. dr. ir. RBM Huirne, directeur Food&Agri Nederland Rabobank over ontwikkelingen, ondernemen en keuzes maken.

Duogesprekken waren er met Hans Verhoeven (KDV) en Ad Kemps (Volwaardkip en Volwaardvarken), Mark van de Ven (insectenkweker) en Kees Aarts (Protix) en Olivier Wegloop (Kipster) en Ben Bruurs (Elshorst).