SIRIS.nl

Muziekmaatjes Somerens Lust van start

In Someren is er voor de kleinere kinderen, zoals kleuters, een klein aanbod in het verenigingsleven.

Kinderen moeten vaak ‘wachten’ tot ze de leeftijd van 6 jaar of ouder bereiken om deel te nemen aan een sport of een andere vrijetijdsbesteding. Bij Muziekvereniging Somerens Lust was dit ook een gemis.

Het project Muziekmaatjes werd opgestart en al snel stroomden de aanmeldingen binnen. Maar liefst 23 verwachtingsvolle muzikantjes in de dop zouden starten met Muziekmaatjes.

Muziekmaatjes zijn muzieklessen die worden verzorgd door Pauline van Deursen. Spelenderwijs leren jonge kinderen vanaf 4 jaar kennis maken met muziek, muziek maken en dans.

Één zondag in de twee weken gaan de kinderen 45 minuten aan de slag.

Op zondag 4 februari was de eerste les. De eerste groep van 12 kinderen startte om 10.00 uur. De eerste les stond in het teken van carnaval. De ouders, die de eerste les mochten blijven kijken, hadden zelf ook moeite om stil te blijven zitten. De tijd vloog om en na 45 minuten was het al weer tijd om af te sluiten en de volgende groep van 11 kinderen binnen te laten.

Aan het einde van beide lessen kregen de kinderen nog een Muziekmaatjes-rugzak waar ze de volgende keren hun kussentje in mee kunnen brengen.

Heb jij ook een mini-muzikantje thuis, dan heb je geluk. Er zijn namelijk nog enkele plekken beschikbaar.

Aanmelden kan via e-mail opleiding@somerenslust.nl.