Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv voor de komende dagen ziet er zo uit:

Eric Driessen

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Orange the World in Someren

Burgemeester Dilia Blok legde op zaterdag 25 november een speciale tegel bij de ingang van De Ruchte in Someren. Dat gebeurde tijdens de Orange the World-dag.

Maud Vervoordeldonk provinciewinnaar Amateurscheidsrechter van het Jaar

Amateurscheidsrechter Maud Vervoordeldonk uit Asten en speelster van SV Someren zal de provincie Noord-Brabant vertegenwoordigen tijdens de eindfase van de landelijke Amateurscheidsrechter van het Jaar-verkiezing 2023. Maud is pas 17 jaar.

Eerste uitvoering dameskoor De Koepelzangers in Eegelshoeve

In Eegelshoeve in Someren vond op donderdag 30 november de eerste uitvoering van De Koepelzangers uit Lierop als dameskoor plaats. Austeja Jonikaite en Emile Dragts waren bij deze gebeurtenis.

Eerste toegankelijkheidslabel voor De Ruchte

Wethouder Koert Kusters reikte op maandag 20 november het eerste toegankelijkheidslabel van de gemeente Someren uit aan Tim Rijper, manager van De Ruchte in Someren. Austeja Jonikaite was daarbij aanwezig.

Eric Driessen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Asten Nu - Steenmeel over de Dennendijkse Bossen

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de omvorming van de Dennendijkse Bossen in Asten. Op de Hutten en omgeving wordt momenteel steenmeel uitgestrooid over de bossen. Wethouder John Bankers, projectleider Roy Heymans en Roel van Haandel van de Bosgroep vertellen wat er gebeurt.

Een groen gemeentehuis

De gemeente Asten werkt aan een nieuwe Centrumvisie. Al enkele maanden is de gemeente bezig met informatie verzamelen, mensen interviewen en de omgeving testen met tijdelijke veranderingen. Het centrum van Asten wordt in ieder geval groener en de gemeente Asten is daar alvast mee begonnen.

Orange the World in Asten

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk en wethouder Janine Spoor hesen op zaterdag 25 november de vlag van Orange the World op de Markt in Asten. Zij deden dit samen met leden van Soroptimistclub Helmond-Peelland.

Decemberactie voor de minima

Ook dit jaar was er in Asten weer een decemberactie voor de minima. En wel voor de 21e keer. Austeja Jonikaite was op vrijdag 24 november in de Plus Supermarkt waar de actie werd gehouden.

Presentatie project 'Anjerperkje' Varendonck College en Veteranenstichting Asten

Op dinsdag 21 november vond op het Technasium van het Varendonck College in Asten de presentatie van het project 'Anjerperkje' plaats dat in samenwerking met Veteranenstichting Asten gerealiseerd wordt. Rob Fritsen was namens SIRIS-tv bij deze presentatie.

Promo Gemiddelde mens van Heuze

In Heusden gaan ze op vrijdagavond 29 december op zoek naar de meest gemiddelde mens van Heuze. Presentatoren Suzanne en Daan zullen de show in goede banen leiden. 

Rob Fritsen

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Intocht Sinterklaas in Heusden

Sinterklaas en zijn Pieten brachten op zondag 26 november een bezoek aan Heusden. Nina van den Hurk en Austeja Jonikaite van het SIRIS-tv-Kids-team maakten een impressie van deze intocht.

Pietentraining KV Dakos

Korfbalvereniging Dakos hield op woensdag 29 november de jaarlijkse Pietentraining in de gymzaal in Lierop. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen. Austeja Jonikaite praat met Esther Bruijstens, voorzitter, en Ellie Mers-van Zoggel, penningmeester van Dakos

Leef! en Sportstuif Asten Pietenpret in De Schop

Leef! en Sportstuif Asten hielden op woensdag 29 november de activiteit 'Pietenpret' in sporthal De Schop in Asten. Nina van den Hurk en Rob Fritsen maakten een impressie van de Pietenpret.

Sinterklaashuis in de pastorie in Someren-Eind

Sinterklaas en zijn Pieten bivakkeren in het Sinterklaashuis aan de Nieuwendijk in Someren-Eind. Op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 november mochten de kinderen de Sint de hand drukken en een tekening overhandigen. Nina van den Hurk en Rob Fritsen bezochten het Sinterklaashuis. Sinterklaas met zijn Pieten zijn er ook op 2 en 3 december.

Intocht Sinterklaas in Lierop

Sinterklaas en zijn Pieten brachten op zondag 26 november een bezoek aan Lierop. Mario Kuijpers maakte een filmpje van deze intocht.

Aankomst Sint op Sluis 13

Sinterklaas en zijn Pieten kwamen op zondag 10 november met de stoomboot aan op Sluis 13 in Someren-Eind. Zij brachten duidelijk niet het mooie weer mee naar d’End.