Doeltreffend Someren weer koploper

In een vermakelijke en offensieve wedstrijd won Someren met 0-4 van subtopper RKVVO.

Een verdiende overwinning, maar wel enigszins vertekend, want de thuisclub bood aardig partij en kreeg ook meerdere doelkansen. In tegenstelling tot de RKVVO-goalie, die een paar keer in de fout ging, hield Maarten Werts zijn doel met enkele goede reddingen brandschoon. Door deze overwinning heeft Someren de koppositie weer overgenomen van EFC, dat zelf niet in actie kwam.

Om te zorgen voor wat meer aanvallende impulsen was centrumverdediger Stijn Kusters door de technische staf van Someren op het middenveld gepositioneerd. Zijn plek in het centrum van de verdediging werd overgenomen door Dirk Driessen. In de eerste helft was Someren vooral gevaarlijk via de snelle vleugelaanvallers. Na ruim tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong toen Maico Meulen de bal, na een breedtepass van Mike Verdonschot, hard in de rechterbenedenhoek schoot; 0-1. Acht minuten later verdubbelde Someren de voorsprong, maar nu omgekeerd. Na een snelle aanval over links werd een voorzet van Maico Meulen binnengetikt door Mike Verdonschot; 0-2.

De goedleidende scheidsrechter Scheffers zag na een overtreding van de thuisclub voordeel en liet doorspelen, waarna Maico Meulen de bal over het doel knalde. Ook RKVVO liet zich niet onbetuigd. Maarten Werts tikte een gevaarlijke bal van Martijn van Dijk over de lat en in blessuretijd speelde de Somerense sluitpost ook een belangrijke rol. Na een gevaarlijke vrije trap van Offermans op de rand van het strafschopgebied verdween de bal via Werts en de paal over de achterlijn.

Na rust kwam Someren uitstekend uit de startblokken. Stijn Kusters schoot van afstand rakelings over de kruising. Een minuut later trapte de RKVVO-goalie de bal ongelukkig in de voeten van Mike Verdonschot, die wel raad wist met dit buitenkansje; 0-3. Ook Luc Bouwmans was dichtbij een treffer, maar hij miste het doel op een haar na. Maarten Werts bracht even later redding na een gevaarlijk schot van Martijn van Dijk. Zelfs een strafschop van Van Dijk in de 65ste minuut werd gepareerd door de Somerense doelman. Nadat Luc Bouwmans een goede kopkans had gemist, volgde er alsnog een treffer. Een solo-actie van Stijn Kusters bleek voor doelman Van den Oever te machtig. Hij liet de bal los, waarna Freek van Bussel eenvoudig de 0-4 eindstand kon aantekenen.

Opstelling SV Someren: Maarten Werts, Koen de Louw, Dirk Driessen (81 Mike Kusters), Niels Schweren, Robin van den Aker, Stijn Kusters, Mike Verdonschot, Freek van Bussel, Luc Bouwmans, Salim Zeroual (68 Luuk Hoeben), Maico Meulen.

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van de Broek