Klimop sluit zaalcompetitie af met thuiswedstrijd in Deurne

Zondag 11 maart speelt Klimop de laatste wedstrijd van het zaalseizoen.

Hierin treedt het aan tegen bekende tegenstander DOT Oss. Een tegenstander die nergens meer voor speelt en allang gehandhaafd is, waar Klimop allang gedegradeerd is. Een wedstrijd om des keizers baard dus. Vorig jaar won Klimop de thuiswedstrijd tegen deze opponent. En om dan toch nog de nul weg te werken, zal Klimop met een goed gevoel de competitie willen afsluiten middels één of twee punten. Strijden kan de ploeg uit Asten, maar het scorend vermogen breekt de rood-witten steeds weer op. Maar Klimop kan ook verrassend uit de hoek komen. De laatste ronde kan wat dat betreft nog een leuke ronde worden.

Afgelopen weekeinde speelde Klimop de dubbel tegen Zwaluwen. Vrijdagavond ging het op bezoek, en de zondag erop wachtte het thuisduel. Beide wedstrijden werden met 18-13 verloren.

De uitwedstrijd startte Klimop slap en ongeconcentreerd. Resultaat was dat Zwaluwen in een hoog tempo wegliep naar 7-1. De koek leek daarna al op bij de Zevenaarse ploeg. Klimop kreeg stukje bij beetje meer grip, en knokt voor rust terug naar 8-7.

Na de pauze leek Klimop het tij te gaan keren door op 11-11 gelijk te komen. Maar als op dat moment de score uitblijft, maakt Zwaluwen opnieuw het verschil: 18-13.

De thuiswedstrijd verliep anders. Klimop had het initiatief over de gehele eerste helft en kon de voorsprong blijven consolideren. Zwaluwen was niet van plan te verliezen in de strijd tegen degradatie, wat een leuke eerste helft opleverde: 10-10.

Na rust kwam Klimop er te moeilijk aan te pas met aanvallen, en kan Zwaluwen geduldig uitlopen naar een groter verschil om uiteindelijk met dezelfde uitslag als de heenwedstrijd te eindigen: 13-18. Tessa van Mourik speelde een verdienstelijke wedstrijd met vijf doelpunten.