SIRIS.nl

Gebiedsteam werkbedrijf Senzer heeft vaste plek bij ZO Someren

Senzer heeft een vaste plaats gekregen in de werkruimte van ZO Someren in het gemeentehuis van Someren.

Hierdoor wordt de intensieve samenwerking met diverse partners (gemeente, LEV groep en Onis) verder versterkt. Senzer voert als werkbedrijf in de arbeidsmarktregio Helmond-de Peel ook voor de gemeente Someren de Participatiewet uit. Senzer zorgt binnen de samenwerking van ZO Someren dan ook voor oplossingen op het gebied van werk, arbeidsintegratie, participatie en zo nodig voor bijstand en bijzondere bijstand.

Inwoners kunnen bij ZO Someren terecht voor vragen op het gebied van zorg en welzijn, werk en inkomen en jeugd en gezin. Meer info is te vinden op www.zosomeren.nl.

Door deze werkwijze kan Senzer ook beter de lokale ondernemers bereiken, zodat de verbinding tussen de vraag van werkgevers en een passend personeelsaanbod nog beter tot stand komt. Het aansluiten bij ZO Someren past in de gebieds- en klantgerichte werkwijze die Senzer voorstaat. Oftewel: dienstverlening dicht bij de burger. In andere gemeenten in de regio Helmond-De Peel maken Senzer-medewerkers ook al deel uit van gebiedsteams zoals ZO Someren. In deze teams werken diverse organisaties in het ‘Sociale domein‘ intensief samen, altijd vanuit de vraag van burger.

Het Senzer-team is hartelijk ontvangen in de raadzaal van de gemeente Someren. Het welkom werd verzorgd door een afvaardiging van het college van B&W en de ZO Someren-collega’s, zoals wmo-consulenten, gezins-en jongerencoaches en medewerkers van de gemeente.