Informatiebijeenkomst Ouderenzorg KBO Asten-Ommel

Op dinsdag 17 april vond er een drukbezochte informatiebijeenkomst plaats, georganiseerd door KBO Asten-Ommel, met als thema ‘Ouderenzorg’.

Apotheker Gertjan Hooijman en notaris Thijs Kessels gaven allebei een toegankelijke lezing, waarbij veel waardevolle informatie gedeeld werd.

Notaris Thijs Kessels sprak over het huidige erfrecht en wat de consequenties hiervan zijn. Hij heeft het belang laten zien van zelf de regie houden  en zelf bepalen wat men wil en niet wil. Als men niets geregeld heeft neemt de wetgever namelijk de regie over. Een duidelijk testament en levenstestament kan ervoor zorgen dat alles geregeld word zoals men graag heeft.

Apotheker Gertjan Hooijman heeft inzicht verschaft in de zeer ingewikkelde materie van het huidige geneesmiddelenbeleid. Het is duidelijk geworden hoe het komt dat geneesmiddelen niet (meer) vergoed worden, waarom er moet worden bijbetaald en hoe het komt dat het uiterlijk van het doosje steeds verandert. Tevens is er informatie verstrekt over bijwerkingen van geneesmiddelen en hoe daarmee om te gaan.