Informatieavond over natuurgebied de Groote Peel

De natuur en het landschap in de Groote Peel krijgen een impuls.

De komende jaren werkt de provincie Noord-Brabant hieraan, samen met Staatsbosbeheer, waterschap Aa en Maas en andere partijen. Tijdens een informatieavond op donderdag 10 september en een excursie op zaterdag 19 september kunnen belangstellenden zich laten informeren over de veranderingen die op til staan.

De informatiebijeenkomst wordt gehouden van 19.30 tot 22.00 uur in Hart van Heuze aan de Pastoor Arnoldstraat 2 in Heusden. Het programma start om 20.00 uur met een korte presentatie. Daarna kunnen bezoekers rondlopen en in gesprek gaan bij vier thematafels: ‘Landbouw’, ‘Waterpeil’, ‘Recreatie, natuur en landschap’ en ‘Algemeen, uitvoering en vergunningen’.

Alle geïnteresseerden zijn welkom. Aanmelding is niet nodig.

Tijdens een excursie door het projectgebied op zaterdag 19 september komen deelnemers niet alleen meer te weten over het project, maar ook over de bijzondere natuur en cultuurhistorie van het gebied en bredere ontwikkelingen in de Peelvenen. De excursie wordt begeleid door medewerkers van de provincie Noord-Brabant en Staatsbosbeheer en start om 11.00 uur vanaf het Buitencentrum de Pelen, Moostdijk 15 in Ospel. Aanmelden is niet nodig. De excursie duurt tot circa 12.00 uur.