Renovatie Wehrmachthuisje in Someren-Heide

De Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide hoopt nog meer steun te vinden bij overheden, bedrijven en particulieren om de restauratie van het Wehrmachthuisje aan de Kerkendijk in Someren-Heide te kunnen realiseren.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hoorden Somerenaren regelmatig het ronkende geluid van geallieerde bommenwerpers. Die waren op weg naar Nazi-Duitsland om daar hun bommen te droppen en zo Duitsland te verzwakken en ons te bevrijden. De Duitsers probeerden met grote zoeklichten de geallieerde vliegtuigen in hun stralenbundel te vangen. Hadden ze er een in, dan kwam een nachtjager van vliegveld Venlo om de bommenwerper uit de lucht te schieten.

Die zoeklichten stonden niet zo maar ergens, maar waren een systematisch onderdeel van de zogenaamde Kammhuberlinie. Voor huisvesting van de soldaten, die de zoeklichten bedienden, waren huisjes gebouwd, de Wehrmachthuisjes.

Someren lag in de Duitse verdedigingslinie en er zijn nog steeds resten ervan aanwezig. Met name aan de Kerkendijk in Someren-Heide.

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide wil dit Wehrmachthuisje renoveren voor educatieve doeleinden.

Iedereen, die de stichting financieel wil steunen, kan een donatie doen op NL14 RABO 0328 9239 90 t.n.v. Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide.

Wil je materiaal ter beschikking stellen of graag als vrijwilliger aan de slag, stuur dan een e-mail naar info@wehrmachthuisje.nl