Golfbaan het Woold wint twee Golfers' Choice Awards

Golfers hebben Golfbaan het Woold in Heusden met een gemiddelde beoordeling van een 8,52 voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot de golfclub met de Beste Prijs-Kwaliteitverhouding van Nederland. Ook in de categorie Gastvrijheid ging de Golfers' Choice Award met een 9,16 naar het Woold.

De Golfers’ Choice-ranglijsten zijn samengesteld op basis van meer dan 350.000 beoordelingen op https://nl.leadingcourses.com/ van golfers uit binnen- en buitenland. 

Sinds de invoering van de Golfers' Choice Rankings in 2013 is Golfbaan het Woold de onbetwiste nummer 1 van Nederland als het aankomt op de Beste PrijsKwaliteitverhouding. Geen enkel jaar hoefde de  Astense club een ander voor zich te dulden. Ook in 2017 houdt het Woold de nummers twee en drie met een gemiddelde van 8,52 ruim achter zich. De tweede plaats in de ranglijst wordt ingenomen door de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club (8,34), die kwam van plek 11. Golfcentrum Dongen zakte een plaats in de ranglijst en completeert met een 8,26 de top 3.

Na 2015 en 2017 is ook de trofee in de categorie Meest Gastvrije Club al weer voor de derde keer voor Golfbaan het Woold. Met een gemiddelde van 9,15 is het Woold zelfs een tiende beter beoordeeld dan een jaar geleden. The Dutch - thuisbaan van het KLM Open in 2018 - steeg met een 9,00 van de derde naar de tweede plaats in de ranglijst. Nieuwe binnenkomer op nummer 3 is Pitch & Putt Golf Bussloo met een 8,82.

In de golfwereld circuleren jaarlijks diverse ranglijsten met de beste golfbanen. De Golfers’ Choice-ranglijsten van Leadingcourses.com onderscheiden zich doordat ze puur gebaseerd zijn op meningen van golfers, die op elk moment online te raadplegen zijn. Hierdoor zijn deze ranglijsten het meest actueel, transparant en onafhankelijk. Een golfbaan wordt pas in de ranglijsten opgenomen als er voldoende beoordelingen zijn gegeven. De ranglijsten geven de mening weer van golfers. Het kan dan ook voorkomen dat bepaalde gerenommeerde golfbanen niet in deze ranglijsten voorkomen, simpelweg omdat je daar als 'gewone golfer' niet kunt of mag spelen. Het is dus echt de keus van golfers en vandaar de naam de Golfers' Choice Rankings.

Aan het eind van 2017 telde Leadingcourses.com meer dan 350.000 beoordelingen. In het Nederlands, maar ook in acht andere talen. Alle getoonde beoordelingen zijn bekeken en goedgekeurd door het team van Leadingcourses.com. Een golfer die meerdere golfclubs heeft beoordeeld krijgt een hogere status en zijn of haar beoordelingen tellen daardoor zwaarder mee. Om betrouwbaarheid te waarborgen, zijn verschillende systemen gebouwd die misbruik kunnen signaleren.

De website Leadingcourses.com bestaat sinds 2007 en is een Nederlands initiatief van drie ervaren internetexperts en sportmarketingbureau TIG Sports. De website kent een actieve golfcommunity en wordt maandelijks bezocht door meer dan 350.000 golfers uit binnen- en buitenland. Leadingcourses.com heeft als doel om golfers zodanig te informeren dat ze kunnen spelen op golfbanen die ze aanspreken en die geschikt zijn voor hun niveau. Op de site kan men onder andere zien hoe spelers met een soortgelijk handicap een baan beoordelen. Uiteraard kan men ook een ‘overall cijfer’ zien van een golfclub. De website is beschikbaar in negen talen. Op dit moment zijn er meer dan 24.800 golfclubs in kaart gebracht in meer dan 130 landen.

De beoordelingen van het Woold op Leading Courses en de sociale media worden intensief gemonitord door de eigenaren en het management. ''Het gaat erom wat bezoekers vinden en zo'n beoordeling laat ook zien hoe en waar je het beter kunt doen'', aldus Frans van Eijk, mede-eigenaar van het Woold. ''Ook het afgelopen jaar zagen we de gemiddelde beoordelingen stijgen. Niet alleen op de banen, maar ook in het clubhuis, de golfshop, bij de clinics èn de golfopleiding van Rob Mouwen. En ook die laatste twee zijn belangrijk, want zij bepalen in belangrijke mate of onze gasten gaan of blijven golfen. We willen het iedere dag weer beter doen dan gisteren. En de zesde uitverkiezing is een prima signaal dat we nog steeds op de goede weg zitten''.