Someren eindigt competitie met gelijkspel

De laatste competitiewedstrijd van Someren tegen RKVVO eindigde in een 2-2 gelijkspel. De thuisclub verzuimde na een 2-0 ruststand om de voorsprong uit te breiden. In de absolute slotfase kwamen de Oerlenaren nog op gelijke hoogte.

De blauwwitten waren in de eerste helft strijdvaardig en dreigend. Luc Boumans strandde in de beginfase op doelman Van den Oever en toen hij na 20 minuten wel scoorde, werd zijn doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim een half uur spelen, kwam Someren verdiend op voorsprong toen Maico Meulen een voorzet van Mike Verdonschot fraai binnenkopte. Een paar minuten later werd het ook 2-0 na een perfecte uithaal van Koen de Louw. RKVVO-speler Luuk Soetens kreeg een aardige kans voor rust, maar doelman Maarten Werts werkte de bal met zijn hak over de achterlijn.

In de tweede helft viel er lange tijd maar weinig te genieten. Een afstandsschot van Mike Kusters, die na lange tijd weer in Someren 1 speelde en dat goed deed, verdween naast het doel. En een gevaarlijk schot van Oerlenaar Bas van Doormalen werd door Maarten Werts goed gepareerd. Dat was het wel zo’n beetje. In de slotfase bracht Jorrit Mol de achterstand echter terug tot 2-1. Dat was het sein voor Someren om nog een keer de aanval te zoeken. Zowel Koen de Louw als Luc Bouwmans faalden echter oog in oog met de doelman. In plaats van 3-1 werd het in blessuretijd 2-2. Luc Segers benutte een toegekende strafschop en meteen daarna floot arbiter Swaanen voor het einde van de wedstrijd.

Sarto (de nummer 2 van de tweede klasse E) is op zondag 3 juni de tegenstander van Someren in de eerste ronde van de nacompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld in Tilburg.

Opstelling Someren: Maarten Werts, Joep Swinkels (60 Freek van Bussel), Mike Kusters, Wesley van den Boomen, Stijn Kusters, Salim Zeroual, Luuk Hoeben, Mike Verdonschot (68 Fabio Peters), Koen de Louw, Luc Bouwmans, Maico Meulen (69 Nick Kusters).

Verslag: Gerard Slegers
Foto’s: Jan van den Broek