SIRIS.nl

Herinrichting Loovevijvers

Voor het project herinrichting Loovevijvers is een werkgroep actief. Deze werkgroep bestaat uit bewoners, wijkraad Loove, basisschool LeerRijk (Prodas) en de gemeente Someren.

Op zaterdag 2 juni gaan er twee werkgroepen aan de slag bij de Loovevijvers. Een groepje gaat zich (deels) bezig houden met de aanleg van de natuurspeelplaats (bij basisschool LeerRijk) en het andere groepje gaat aan de slag met de bestrating van het uitkijkpunt aan de grote vijver.

Het laatste groepje is druk bezig sponsoren en hulp bij elkaar te krijgen voor de grote loopvlonder, die in eerste instantie in het plan meegenomen was. Deze is later uit het plan gehaald, maar misschien dat het op deze manier toch lukt om de loopvlonder voor elkaar te krijgen.

Ook Waterschap Aa en Maas heeft haar steentje bijgedragen aan het plan. Zij hebben de waterpomp geschonken, die op de natuurspeelplaats komt te staan.

Dit is tevens gelinkt aan Onweerstaanbaar Someren, waarin groene schoolpleinen en groene speelruimte wordt gecreƫerd en gestimuleerd voor kinderen.