Stichting Vrienden van Hof van Bluyssen schenkt duofiets

In het bijzijn van bewoners, familieleden en medewerkers heeft de stichting Vrienden van Hof van Bluyssen op zaterdag 2 juni een duofiets aan Amaliazorg Hof van Bluyssen geschonken.

Op een duofiets kan een bewoner samen met een begeleider fietsen. Voorzitter Willy van Happen van de vriendenstichting tekende samen met aanjaagster zuster Caritas voor het eerste ritje met de duofiets. Door dit waardevolle cadeau kunnen bewoners weer op de fiets oude vertrouwde plekjes in Asten en omgeving bezoeken.

Locatiemanager Ronnie Dekkers legt uit waarom dit cadeau zo waardevol is: “Fietsen is gezond en leuk. Maar voor bewoners gaat zelfstandig fietsen vaak niet meer. Terwijl het wel een zinvolle activiteit is. Daarom biedt de veilige en stabiele duofiets uitkomst. De bewoner en een begeleider zitten naast elkaar. De begeleider stuurt en trapt, de bewoner kan eventueel meetrappen. Beiden hebben goed zicht en kunnen uitstekend met elkaar communiceren. Daarnaast is het juist voor bewoners met dementie ook een belevingsgerichte activiteit. Bij hen kunnen herinneringen boven komen door naar vertrouwde plekken te fietsen. Wij zijn daarom ontzettend blij met dit cadeau.”

Voorzitter Willy van Happen van de stichting Vrienden van Hof van Bluyssen vertelt: “Zuster Caritas bracht ons op het idee om middelen bijeen te brengen voor een duofiets. De stichting realiseert belangeloos extra voorzieningen voor de bewoners van Hof van Bluyssen die niet gefinancierd kunnen worden uit de reguliere zorgbudgetten. De stichting heeft de duofiets kunnen schenken dankzij donaties van particulieren. Daarnaast hebben we financiële bijdragen gekregen van Stichting Steun Welzijnszorg en Stichting Het R.C. Maagdenhuis. Nu gaan we aan de slag om andere wensen voor de bewoners te vervullen.”

Heb jij affiniteit met ouderen (met dementie) en vind je het leuk om te fietsen? Hof van Bluyssen zoekt nog enkele fietsvrijwilligers die wekelijks of maandelijks een tocht op de duofiets met een bewoner willen maken.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Sabine Veeger, coördinator welzijn, via tel. 0493-328444.