Bouwdorp Jeugdcomité Someren

Jeugdcomité Someren houdt in de eerste week van de zomervakantie, van 9 tot en met 12 juli, het bouwdorp voor alle kinderen van de basisscholen in Someren-Dorp.

Ruim zeshonderd deelnemers hebben zich ingeschreven.

Op maandag 9 juli wordt er gestart met bouwen.

Om 12.00 uur wordt de bouwdorpvlag gehesen.

In de dagen erna wordt er door de kinderen volop gebouwd en geknutseld.

Daarnaast is er op woensdag en donderdag een groot spellenveld.

De kinderen van de onderbouw leren een lied om hun toezichthouders en helpers te bedanken, kunnen met hun knuffel naar de poppendokter en er is een poppenkastvoorstelling.

Op woensdag 11 juli is de kijkavond tussen 18.00 en 20.00 uur. De kinderen laten hun hutjes en knutsels zien. Het bouwdorpterrein is dan voor iedereen toegankelijk. Ook worden de Gouden Spijkers voor de mooiste hutjes uitgereikt aan de winnaars van de onderbouw en de bovenbouw. De jury kijkt naar de uitvoering en creativiteit van de hutjes, maar ook hoe de groep heeft samengewerkt.

Tijdens de kijkavond wordt een loterij gehouden, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de activiteiten van het jeugdcomité.

Op donderdag 12 juli worden alle hutjes weer afgebroken. Bij goed weer zorgt de brandweer voor een spetterende afsluiting.

Bouwdorp vindt dit jaar voor de tweede keer plaats op het grasveld op De Donck. Sinds begin dit jaar wordt samen met toneelvereniging De Speledonckers gebruik gemaakt van blokhut D’n Donckelaer. Het buitenterrein is verhard, het veld is opnieuw gedraineerd en ingezaaid, de parkeerplaats is opnieuw aangelegd en de blokhut is opgeknapt met o.a. een nieuwe keuken en nieuw sanitair. Voor het jeugdcomite een mooie locatie met allerlei mogelijkheden voor de toekomst, voldoende reden om dit te vieren. Het thema van Bouwdorp is dit jaar dan ook Feest!

Kinderen moeten zelf hun lunchpakketje meenemen, maar krijgen ook elke dag een kleine traktatie, zoals een pannenkoekje, frietje, ijsje, komkommer en tomaatjes. Daarnaast is er de hele week voldoende ranja en bouillon om de dorst te lessen.

Voor ieder kind wordt een deelnamepasje gemaakt, waarmee toegang is tot het bouwdorpterrein.

De deelnamepasjes kunnen worden opgehaald op dinsdag 3 juli en donderdag 5 juli tussen 19.00 en 20.00 uur in De Ruchte.