Groot sponsorbedrag voor Alzheimer Café Peelland

Het Alzheimer Café Peelland heeft een sponsorbedrag van € 2.000 ontvangen van Stichting Steun Welzijnszorg.

De Helmondse stichting ondersteunt regionale initiatieven op het gebied van welzijn en (gezondheids)zorg. Het Alzheimer Café Peelland is een maandelijkse (informatie)avond voor mensen met dementie, hun naasten en andere belangstellenden uit de gemeenten Asten, Deurne en Someren.

Het Alzheimer Café Peelland gebruikt het sponsorbedrag voor twee doeleinden. Allereerst wordt het bedrag besteed aan de verfraaiing van de ruimte in centrum De Beiaard in Asten. Er komen dertien (natuur)foto’s te hangen, gemaakt door fotografe Nanda Bussers. De foto’s symboliseren de seizoenen en daarmee ook de ontwikkeling van het leven.

Daarnaast wordt geïnvesteerd in de informatievoorziening richting bezoekers. Bezoekers kunnen iedere bijeenkomst gratis boeken en dvd’s lenen. Met het sponsorbedrag van Stichting Steun Welzijnszorg Helmond zijn ook een verrijdbare boekenkast en nieuwe boeken aangeschaft.

Tijdens het eerstvolgende Alzheimer Café Peelland op dinsdag 4 september wordt extra aandacht besteed aan het ontvangen sponsorbedrag en worden de foto’s officieel onthuld.