SV Lierop verliest eerste competitiewedstrijd

SV Lierop liet zich op zondag 6 september aftroeven door Milheezer Boys.

De groenwitten kwamen fanatiek uit de startblokken en overrompelden hun tegenstander door fysiek meteen de grens op te zoeken. Scheidsrechter Wijsman liet eerst een tackle van achteren op Dirk van Vlokhoven onbestraft, maar daarna floot hij veelvuldig.

Lierop leek er soms niet bij en met name bij corners kon Milheeze steeds weer gevaar stichten. Bij de eerste corner bracht Tom Tiebosch redding op de lijn, maar bij de tweede corner kon Ruud van de Vrande van Milheeze opnieuw vrij inkoppen en nu was het wel raak, 1-0.

Lierop voetbalde slordig. Menige bal kwam niet waar hij bedoeld was. In de 28e minuut verdubbelde de thuisploeg haar voorsprong. Nadat uit een corner opnieuw het doel van Lars van Grotel onder vuur genomen was kwam de bal voor de voeten van Twan Bukkems, die met links uithaalde. Zijn schot werd een beetje van richting veranderd en eindigde in het net, 2-0. Op dat moment een terechte stand.

Lierop kwam binnen twee minuten terug. Chris Filippini legde de bal na een prima actie voor het doel, waar Hidde Maas de afmaker was, 2-1. Heel even begon het wel te lopen bij de roodwitten. Al leidde het ook tot de eerste gele kaart voor Rik Duimelinck na een iets te stevige ingreep. Een solo-actie van Thijs van Heugten strandde op de doelman. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een afgeslagen corner pikte Daan Verheijen de bal op en met buitenkantje rechts mikte hij de bal in het Lieropse doel, 3-1.

In de tweede helft ging Milheeze achteruit hangen en mocht Lierop komen. Het vele Lieropse balbezit leverde weinig op. Ralf van de Laar was na een prachtige pass van Dirk van Vlokhoven met een even prachtige lob dicht bij de aansluitingstreffer, maar de reactie van de doelman van de Boys was niet minder prachtig.

Het spel werd soms erg stevig en dat leverde gele kaarten op voor Ruud van de Vrande , die Hidde Maas over de knie nam, en voor Thijs van Heugten, die met een bodycheck zijn tegenstander opzij zette. Naarmate de tijd verstreek werd het spel van Lierop steeds slordiger, dit ondanks het inbrengen van drie verse krachten. Milheeze liet zich niet van de wijs brengen, paste de bekende trucjes van tijd rekken toe en hield achterin gemakkelijk stand. Ook al omdat meerdere Lieropse spelers zich uit hun spel lieten halen. Lierop-doelman Lars van Grotel kreeg geel omdat hij een tegenstander een beukje gaf en die tegenstander kreeg geel omdat hij net deed alsof hij daardoor bijna dood was. Scheidrechter Wijsman voedde in de slotseconden van de wedstrijd de Lieropse frustraties, toen hij een forse overtreding op Dirk van Vlokhoven niet bestrafte maar gewoon de wedstrijd affloot.