Wethouder Louis Swinkels onthult bord bij de Mariaschool Someren

Op woensdag 22 augustus om 8.30 uur onthult wethouder Louis Swinkels het bord: “Minder snel bij onze school” bij het speelplein van de Mariaschool in Someren.

Deze dag staat op de Mariaschool in het teken van verkeer.

De spandoeken langs de weg met 'De scholen zijn weer begonnen' moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan. De boodschap: kinderen moeten veilig naar school kunnen. Of ze nu zes of zestien jaar oud zijn.

Direct na de zomervakantie is het risico op een ernstig ongeluk bij kinderen van 12 jaar namelijk bijna twee keer zo groot als in de rest van het jaar. 'De scholen zijn weer begonnen' is een van de bekendste campagnes van Veilig Verkeer Nederland.

Aan het begin van het schooljaar zijn kinderen vol van vakantieverhalen en van de spanning van een nieuw schooljaar. Ook lopen en fietsen veel kinderen een nieuwe route naar school. Weggebruikers zien na een lange rustige periode in het verkeer weer schoolgaande kinderen op de weg. Met de actie 'De scholen zijn weer begonnen' maakt VVN met name automobilisten extra alert op scholieren in het verkeer. Want hoe beter iedereen rekening houdt met elkaar, hoe beter het is voor de verkeersveiligheid.