SIRIS.nl

Hans Salimans wint zesde wedstrijd Vijvervirtuoos

Op zondag 19 augustus stonden de wedstrijdvissers, gebruind en uitgerust na de vakantie, weer klaar voor de zesde wedstrijd van HSV Ons Genoegen om de titel ‘Vijvervirtuoos’.

De vaste stok viste deze wedstrijd, met elf deelnemers, op het karperputje. Derde werd regerend Vijvervirtuoos Martijn van Eijk met bijna 6 kg. Gerrit van der Burgt bood bijna 13 kg vis aan de weegploeg. Dat was echter niet genoeg voor de dagoverwinning. Die was voor Toine van den Dungen die met ruim 13 kg het meeste wist te vangen.

Toine deed met zijn overwinning ook goede zaken in de tussenstand. De laatste wedstrijd gaan hij en Martijn uitmaken wie zich een jaar lang Vijvervirtuoos mag noemen.

Bij de vrije hengel waren er 18 deelnemers; negen zaten er om het eiland en het andere vak zat op de puinkant. In het vak om het eiland was het Robin van Houts die met ruim 21 kg iedereen het nakijken gaf. Dit was inclusief zijn broer Eric die er met de tweede prijs vandoor ging. Eric wist bijna 11 kg te vangen. Derde werd daar Theo van de Cruijs met 10+ kg.

Op de puinkant werd goed gevangen, met name op stek 39. Toen de leider in de tussenstand, Ard Verheijen, dit nummer (weer) lootte, ontkurkte hij in gedachte al de champagne. Hans Salimans lootte met stek 37 niet geweldig, maar hij bleek uiteindelijk de juiste visser op de juiste plek te zijn. Met bijna 32 kg wist hij het vak en de wedstrijd te winnen. Hij haalde 23 brasems en een zeelt binnen. Tweede werd hier Stefan Verheijen met ruim 24 kg. De nummers drie tot en met vijf scheelden onderling niet meer dan 178 gram en hadden alle drie ook nog 18 kg.

De competitie bij de vrije hengel wordt dus pas tijdens de laatste wedstrijd beslist.

Ard Verheijen, Martien Voermans en Nico Waasdorp maken dan uit wie de nieuwe Vijvervirtuoos gaat worden.