European Bell Founders Meeting in Asten

Van 6 tot 9 september vormt Asten het decor voor de 40e editie van de European Bell Founders Meeting.

Klokkengieters uit dertien landen verzamelen zich voor hun jaarlijkse ontmoeting. Stuk voor stuk betreft het familiebedrijven met een veelal zeer lange historie. Samen zijn de dertien bedrijven goed voor ruim 4000 jaar traditie in de ambachtelijke kunst van het klokkengieten.

Het jaarlijkse treffen wordt bij toerbeurt georganiseerd door een van de deelnemende gieterijen. Nadat dit eerder het geval was in 1983, 1994 en 2008, is het nu de vierde keer dat Royal Eijsbouts ontvangende partij is.

Doel van de jaarlijkse bijeenkomsten was ooit primair het delen van ervaringen uit het vakgebied, in de loop der jaren zijn ook de nodige vriendschappen gegroeid en dus is ook het reilen en zeilen binnen de families onderwerp van gesprek.

Op vrijdag 7 september staat het programma in het teken van een bezoek aan klokkengieterij Eijsbouts en aan Museum Klok en Peel.

Ook staat een korte ontvangst op het Astense gemeentehuis gepland alwaar het gezelschap zal worden toegesproken door wethouder Janine Spoor.

Voor de overige dagen staan onder meer bezoeken aan de voormalige gieterij van Petit & Fritsen en aan de Bavaria brouwerij op het programma.