SIRIS.nl

Thema-avond ‘Jonge mantelzorgers’

Op dinsdag 9 oktober houdt Onis Welzijn van 19.30 tot 21.30 uur in De Ruchte in Someren een thema-avond over ‘Jonge mantelzorgers’.

De thema-avond is bedoeld voor ouders, leerkrachten, vrijwilligers, zorgverleners en overige belangstellenden.

De toegang is gratis, maar u dient zich wel aan te melden.                                                              

Eén op de vier jongeren groeit op in een gezin waarin een ouder, broer of zus zorg nodig heeft omdat deze chronisch ziek is, een beperking of een verslaving heeft. Die zorg voor hun vader, moeder, broer of zus heeft veel invloed op het leven van deze jongeren.

Welke steun en begeleiding is er voor deze jongeren in Asten en Someren? Wat hebben zij nodig? Deze vragen staan centraal op deze bijeenkomst.

Lieke Raijmakers vertelt over haar ervaringen als jonge mantelzorger. Wat is lastig en waarom, wat heeft haar geholpen? Hoe kijkt ze terug? Hoe gaat het nu met haar?

Roos Mauer, jongerenwerker van Onis, vertelt over haar werk met jonge mantelzorgers. Hoe bereikt ze hen en wat kan beter?

Carin van de Donk, gezins- en jongerencoach MEE, vertelt over haar ervaringen met  de Brusjesgroep in Asten en Someren.

Er is achtergrondinformatie: hoeveel jonge mantelzorgers zijn er, het belang van het (h)erkenning van jonge mantelzorgers.  

Aanmelden kan tot 3 oktober bij Onis steunpunt mantelzorg via e-mail t.vanotterdijk@oniswelzijn.nl, of tel. 0493-441246 of e-mail m.lenders@oniswelzijn.nl, of tel. 0493-441253.