Lezing over Escher bij Vrouwen Centraal

Vrouwen Centraal houdt op donderdag 27 september een lezing met als titel ‘De mogelijke en onmogelijke werelden van Maurits Escher'.

De lezing wordt gegeven door Carla van Bree.

De lezing vindt plaats in Hotel Centraal aan het Wilhelminaplein in Someren en begint om 20.00 uur.    

Leden van Vrouwen Centraal hebben gratis toegang. Introducées en belangstellenden betalen € 5. 

Maurits Escher (1898-1972) werd geboren in Leeuwarden, het land waar hij het liefste woonde was Italië, zijn bekendste jaren, na de oorlog, bracht hij door in Baarn.

Wie kent Escher niet? Vrijwel iedereen heeft zijn onmogelijke figuren wel eens gezien. Maar wie heeft echt goed gekeken? Tijdens deze lezing wordt zijn carrière doorlopen, startend met de vroege houtsneden aan de opleiding in Haarlem en de vele gesneden en lithografische landschappen in Zuid-Italië en Rome naar de fantasievoorstellingen vol herhalingen, metamorfosen en kringlopen.

In het kader van Friesland, Culturele Hoofdstad van 2018 wijdt het Fries Museum, nog tot 28 oktober 2018, een tentoonstelling aan zijn grafische werk.

Carla van Bree studeerde aan de Kunstacademie van Tilburg en aan de universiteit van Utrecht. Ze geeft cursussen en lezingen aan universiteiten en verenigingen. Ook begeleidt ze groepen tijdens excursies. Ze werkt als rondleider in museum De Pont in Tilburg.